Magyarország

2011.04.15. 09:48

Kiss-Rigó László: sem pedofília, sem bűncselekmény

<p>Sem pedofíliáról, sem bűncselekményről, sem törvénysértésről nincs szó, ennek még a gyanúja sem merült fel - mondta az oroscafe.hu kérdésére a Rómából hazatérő Kiss-Rigó László Szeged-csanádi katolikus megyéspüspök a kedden kirobbant orosházi plébánosbotránnyal kapcsolatban.</p>

Azt maga az egyházmegye sajtóosztálya és utóbb Kiss-Rigó László megyéspüspök is elismerte, hogy vizsgálat folyik FazakasAttila orosházi plébános ügyében, akit a korábban az egyház belső törvényei alapján felfüggesztett megbízatásából a püspök. A hírek arról szóltak, hogy a plébánosnak azért kellett távoznia a Békés megyei városból, mert állítólag egy fiatalkorú lánnyal szexuális kapcsolatot létesített. Ezt nem erősítette meg és nem is cáfolta Kiss-Rigó, mint fogalmazott, ezzel meg kell várni a belső vizsgálat eredményét.

Ugyanakkor a püspök cáfolta, hogy az ügyhöz egy másik, Orosházán működő egyháznak köze lehet. Másrészt kifejtette, hogy "amennyi mocskot, gyűlöletet, felhalmozódott piszkot most egyesek minden kritika nélkül kiengednek magukból, az kellemetlen az egész társadalomra nézve."

Kiss-Rigó László jelezte, az ügyben, ha szükséges, megteszik a jogi lépéseket. Az érintett Fazakas Attila a sajtó számára elérhetetlen.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!