Magyarország

2011.03.31. 06:55

Széchenyi Pihenőkártya az új béren kívüli juttatás

<p>Új béren kívüli juttatásról döntött szerdai ülésén a kormány. A Széchenyi Pihenőkártyát a munkáltatók évi 300.000 forint értékben adhatják a munkavállalóknak járulékmentesen, kedvező, 16 százalékos adózással - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye.</p>

A Széchenyi Pihenőkártyával igénybe vehető szolgáltatások a pihenést, valamint az egészség védelmét és megerősítését szolgálják. A többi között ide tartoznak a szálláshely-szolgáltatás, az éttermi vendéglátás, fürdőszolgáltatások, de múzeumi, színházi, növény-állatkerti, egyéb művelődési intézményi belépők és a verseny- és lovaglóistállók szolgáltatásai is.

A 300.000 forintos keretösszeg a kedvezményes adózás felső határa. A munkáltató ezen felül is utalhat a kártyára, de ezt az összeget az egyéb jövedelmekkel azonos járulékok terhelik. Minden munkavállaló egy társkártyát kaphat térítésmentesen.

A belföldi turizmus fellendülését várják tőle

A SZÉP Kártya piaci bevezetése a kormányrendelet hatályba lépését követően néhány hónapot vesz igénybe - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az új cafeteria elem becslések szerint 3-5 éven belül a belföldi turizmus mintegy 35 százalékos fellendülését eredményezi. A multiplikátorhatás figyelembe vételével a GDP 0,64 százalékos bővülése és a költségvetési egyenleg 0,13 százalékos GDP arányos javulása várható - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!