Magyarország

2011.03.04. 20:01

Megszűntették a Kispest című kerületi lapot az önkormányzat LMP-s és Fidesz-KDNP-s képviselői

<p>Megszűntették a Kispest című kerületi lapot az önkormányzat LMP-s és Fidesz-KDNP-s képviselői. A pénteki testületi ülés előtt helyi lakosok a városháza előtt koporsóba tett lapokkal demonstráltak az újság megszüntetése ellen. Bár Gajda Péter polgármester arra kérte a megszüntetést pártóló képviselőket, hogy gondolják át újra döntésüket, a testület végül név szerinti szavazáson nem kért sem az újság papíralapú, sem az internetes változatából.</p>

Még a döntés előtt a polgármester elmondta, többen is megkeresték, idősek és a civil szervezetek képviselői is, hogy a helyiek eléréséhez, valamint a kerületet érintő információk megszerzéséhez nem elegendő a kerületi tv és az internet, szükség van az újságra is. Hozzátette: ha megszűntetik az újságot Budapesten Kispest marad az egyetlen kerület, ahol nincs önkormányzati lap. Burány Sándor MSZP-s képviselő szerint az újságról szóló vita arról is szól, hogy egy "többség gátlástalanul mindent megtehet egy kisebbséggel".

A kispesti MSZP pénteken aláírásgyűjtést kezdeményezett a lap megmaradása érdekében.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!