Magyarország

2011.03.25. 19:40

400 milliót kaptak a Mol igazgatósági és fb-tagjai

<p>Csaknem bruttó 400 millió forintot kaptak tavaly a Mol Nyrt. igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjai - derül ki az olajtársaság pénteki közleményéből. A Budapesti Értéktőzsde honlapján elérhető információk szerint a legtöbbet, több mint 17 millió forintot az egyik igazgatósági tag, a brit Ian Paterson, illetve Kupa Mihály, a felügyelő bizottság április végén távozó elnöke kapta.</p>

Az igazgatóság jelenlegi alelnöke, Csányi Sándor bruttó 15.5 milliót kapott, csakúgy, mint az április végén távozó vezérigazgató, Mosonyi György, illetve Dobák Miklós, a testület tagja. A tavaly kifizetett összegek alapján bruttó 13 millió forintot kapott az igazgatóság további négy tagja, Horváth Gábor, Akar László és Kemenes Ernő is bruttó 13.6 millióhoz jutott - utóbbi kettő tagsága tavaly április végén megszűnt. Az ománi állampolgár Mulham Al-Jarf bruttó 13.2 milliót kapott.

Az elnök-vezérigazgató, az igazgatóság jelenlegi elnöke, Hernádi Zsolt, illetve a cég új vezérigazgatója, Molnár József bruttó 12.4 milliót vehetett át igazgatósági munkájáért. Kemenes Ernő, aki tavaly április óta már nem tagja az igazgatóságnak szintén 12.4 milliót kapott.

A felügyelő bizottsági tagok közül négyen kaptak bruttó 9.8 milliót: Chikán Attila, Lámfalussy Sándor, illetve a magyar származású ausztrál John I. Charody (Csarodai János) és a szlovák Slavomir Hatina. Bruttó 6.6 millió jutott Töröcskei Istvánnak, 4.9 millió Benedek Lajosnak (munkavállalói képviselet), Juhász Attilának (munkavállalói képviselet) és Kohán Józsefnek (munkavállalói képviselet). Vásárhelyi István 3.2 milliót kapott, ő tavaly április vég óta már nem fb-tag.

A közlemény szerint az igazgatósági tagoknak évente nettó 25 ezer euró jár, a bizottsági elnökök javadalmazása nettó 31.250 euró. A felügyelő bizottság elnökének díjazása havi bruttó 4 ezer euró, a tagoké bruttó 3 ezer. A nem magyar állampolgár és nem magyarországi lakóhelyű igazgatósági tagok minden igazgatósági ülés után (évente maximum 15 alkalommal) - amikor Magyarországra utaznak - bruttó 1.500 euró juttatásban részesülnek.

A havi díjazáson túl az fb elnöke és tagjai a rendes üléseken túl megtartott rendkívüli fb ülés után, amelyen részt vesznek, évente maximum két alkalommal további bruttó 1.500 eurót kapnak. A felügyelő bizottság elnöke a fentieken túlmenően évente maximum tizenöt alkalommal további bruttó 1.500 eurót kap, ha részt vesz igazgatósági vagy igazgatósági bizottsági ülésen.

Nem pénzbeli juttatásként minden igazgatósági tag és felügyelő bizottsági tag részére 13.500 forintos utasbiztosítást köt a Mol, illetve igénybe vehetnek egészségügyi szűrővizsgálatot, amelynek éves összege 80.000,- Ft/fő.

A tájékoztatás szerint a felügyelő bizottság munkavállalói képviselői díjazásuk feléről jótékonysági célból lemondtak.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!