Magyarország

2011.01.17. 12:59

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - sérültek jelentkezését várja a rendőrség - az ügyészség hamarosan dönt, indítványozza-e a gyanúsítottak előzetes letartóztatását

<p>A Budapesti Rendőr-főkapitányság várja azok jelentkezését, akik a West Balkánban valamilyen sérülést szenvedtek szombaton éjszaka. A Független Hírügynökség értesülései szerint a rendőrség már eljuttatta az iratokat az ügyészséghez, de ott még nem döntöttek arról, indítványozzák-e a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.</p>

A BRFK több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást, miután szombat éjszaka Budapesten, a Nyugati téri szórakozóhelyen három fiatal lány meghalt a nagy tömegben. A sérültek a 112-es segélyhívó számon vagy a BRFK központi ügyeletén jelentkezhetnek.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a nyomozati iratokat a rendőrség hétfőn reggel már megküldte az ügyészségnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy kezdeményezik-e a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Mint ismert, öt embert gyanúsított meg és vett őrizetbe a rendőrség a West Balkánban történt szombat éjjeli tragédia miatt. Egyértelmű, hogy a tömeg nyomta agyon a három fiatal lányt, de ehhez az emberi felelőtlenség és a kapzsiság vezetett - jelentette ki vasárnap esti rendkívüli tájékoztatóján Pintér Sándor belügyminiszter. Hangsúlyozta: nemcsak három, több száz élet volt veszélyben. A rendőrség öt embert gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe is vette őket. Mindannyiukat több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel gyanúsítják. A belügyminiszter kijelentette azt is: ilyen tragédia még egyszer nem fordulhat elő, ezért átvizsgálják a jogszabályokat, és a közeljövőben több hatóság együttes ellenőrzéseket fog tartani.
- Független Hírügynökség -


Diszkódráma - Kinga édesapja: hajnalban szóltak, meghalt a lányunk
mon | 2011.01.17 09:49
A Móricz Zsigmond Gimnázium két tanulója és egy 25 éves lány vesztette életét a West Balkánban. K. Kinga és Cs. Emese jó barátnők voltak, R. Rita már hazafelé készült a partiról.


A rendőrség szerint a tömeg nyomta agyon a lányokat, 5 ember őrizetben
fuggetlen | 2011.01.16 22:12
Budapest - Öt embert gyanúsított meg és vett őrizetbe a rendőrség a West Balkánban történt szombat éjjeli tragédia miatt.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Orbán Viktor és felesége és megjelent a megemlékezésen
fuggetlen | 2011.01.16 20:52
Budapest - Orbán Viktor és felesége is megjelent vasárnap este a Nyugati téren, a három áldozatot követelő diszkótragédia helyszínén tartott immár második vasárnapi megemlékezésen, amelyet internetes közösségi oldalakon szerveztek.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Belügyminisztériumi értekezlet
fuggetlen | 2011.01.16 20:12
Budapest - Pintér Sándor belügyminiszter utasította rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőit, hogy haladéktalanul vizsgálják felül a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát, a szabályozó jogi hátteret.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Vita a hely tulajdonosa és a programszervező között
fuggetlen | 2011.01.16 19:52
Budapest - Facebook-os oldalán részvétét nyilvánította a szombat éjjel elhunyt három fiatal hozzátartozóinak a West Balkán szórakozóhely tulajdonosa és a rendezvényszervező Noise Night Life is.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A pszichológus szerint nem törhetett ki pánik - RTL Híradó
fuggetlen | 2011.01.16 19:02
Budapest - Bilkei Pál pszichológus az RTL Híradónak azt mondta: nem törhetett ki pánik, mert akkor fejvesztve menekült volna mindenki.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Részvétét fejezte ki a partiszervező
fuggetlen | 2011.01.16 15:07
Budapest - "Szeretnénk őszinte részvétünket kinyilvánítani az elhunytak hozzátartozói, barátai, ismerősei felé, mély megrendüléssel és döbbenettel állunk a szombat éjszaka történt szörnyű tragédia előtt." - írja facebook-os oldalán a Noise Night Life, amely a West Balkánban tartott, majd tragédiába torkollt partit szervezte.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Terézvárosi polgármester: "az üzemeltető megbocsáthatatlan hibát követett el"
fuggetlen | 2011.01.16 13:42
Budapest - Az üzemeltető "megbocsáthatatlan hibája" vezetett a szombat éjszakai tragédiához - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján terézváros polgármestere.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Orbán Viktor a belügyminisztertől vár lépéseket
fuggetlen | 2011.01.16 13:37
Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította a belügyminisztert, hogy tegyen intézkedéseket azért, hogy a szombat éjjel, a West Balkánban történtekhez hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. Az ehhez szükséges lépésekről pedig folyamatos tájékoztatást kér Pintér Sándortól - közölte a Független Hírügynökséggel a kormányfő szóvivője.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A főpolgármester is részvétét fejezi ki
fuggetlen | 2011.01.16 12:57
Budapest - A West Balkánban szombat éjjel történtek megerősítették Tarlós István főpolgármester azon meggyőződését, hogy nagyon fontos a közrend fenntartása, illetve a társadalmi életet szabályozó előírások betartása és betartatása - közölte a Független Hírügynökséggel a Főpolgármesteri Hivatal.

Videók a budapesti tragédia színhelyéről
mon | 2011.01.16 11:08
Budapest - Több videó is készült a szombat hajnali tragédia helyszínéről. A Nyugati téren található webkamera is készített felvételt.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy eltaposták a lányokat
fuggetlen | 2011.01.16 10:17
Budapest - A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy azért halt meg három lány a Nyugati téri szórakozóhelyen, mert eltaposták őket.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Válságstábot hozott létre az önkormányzat
fuggetlen | 2011.01.16 09:47
Budapest - Válságstábot hozott létre a terézvárosi önkormányzat a West Balkánban szombaton este történt tragédia kapcsán. Bundula Csaba alpolgármester a Független Hírügynökségnek vasárnap délelőtt annyit mondott, hogy a hivatal most számos munkatársat berendelt és hamarosan közleményt adnak ki.

Három fiatal lányt halt meg egy budapesti szórakozóhelyen - a szervezők felelősségét is vizsgálják
fuggetlen | 2011.01.16 07:42
Vizsgálja a rendőrség a szervezők felelősségét is a szombat esti tragédia kapcsán, amikor három fiatal lány vesztette életét egy fővárosi szórakozóhelyen. Ezzel párhuzamosan igazságügyi orvosszakértőt is bevontak, hogy kiderüljön, mi okozta a fiatalok halálát.

Három fiatal lány halt meg egy budapesti szórakozóhelyen
fuggetlen | 2011.01.16 05:02
Budapest - Három fiatal lány halt meg szombatra virradó éjszaka egy budapesti szórakozóhelyen. A rendőrség tájékoztatása szerint valószínűleg a tömeg taposta el őket. Úgy tudni, a fiatalokat többször is megpróbálták újraéleszteni a mentősök.

GYORSHÍR: Tömegverekedés egy fővárosi szórakozóhelyen - három halott, két sérült
fuggetlen | 2011.01.16 00:32
Budapest - Hárman meghaltak, ketten megsérültek vasárnapra virradó éjszaka Budapesten, a Nyugati téren lévő West Balkán nevű szórakozóhelyen - értesült a Független Hírügynökség.


Nagyobb térképre váltás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!