Magyarország

2011.01.27. 09:15

Fiatal lányok az utcán - Népszabadság

<p>A belügyminiszter szerint nincs szükség rendészeti programokra a gyermekprostitúció visszaszorítására, mert gyakorlatilag ez a jelenség nem létezik Magyarországon - írja a Népszabadság.</p>

 A fiatal prostituáltak érdekében Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő fordult a belügyminiszterhez. Pintér Sándor szerint azonban 18 év alatti prostituáltat a nagyobb városokban évente mindössze kettőt állítanak elő, gyermekprostitúció pedig gyakorlatilag nincs is. A belügyminiszter szerint egyre több fiatal lány árulja ugyan a testét, de önként, anyagi haszonszerzés céljából. Ékes Ilona szerint azonban a fiatalok esetében nem lehet önként választott tevékenységről beszélni, szerinte ők erőszak hatására kerülnek az utcára. Védelmüket pedig az államnak kell ellátni. Pintér Sándor szerint azonban a megelőzés az iskola feladata, így az nem a Belügyminisztériumra, hanem az oktatási államtitkárságra tartozik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!