Magyarország

2011.01.06. 11:32

Csempészautókat foglaltak le

<p>A Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyőrei az elmúlt három hónapban 34 olyan járművet foglaltak le a magyar-ukrán határszakaszon, amelyekről azt feltételezték, hogy üzemanyagtartályukból eltávolították az úgynevezett biztonsági szelepet és így házilag üzemanyag csempészetre alakították át.</p>

Erről  Kupecz József őrnagy, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense számolt be.

A 34 gépkocsiból egyről derült ki, hogy nincs átalakítva, hat esetben a tulajdonos a helyszínen elismerte az átalakítást, 27 járműről pedig a kirendelt szakértő állapította meg, hogy az üzemanyagtartályokat házilag alakították át. A szóvivő hozzátette: a 33 járművet, amelyről bebizonyosodott az átalakítás, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai elkobozták tulajdonosaiktól. Ellenük jövedéki törvénysértés és vámszabálysértés miatt indult eljárás.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!