Magyarország

2010.12.02. 09:53

Policy Agenda: Lázárnak kiemelkedő szerep jut

<p>Folytatja az Orbán-kormány a hatalomra kerülésekor bevezetett új kormányzati modellt, amelyben komoly szerephez jut a Fidesz parlamenti frakciója. Ezzel pedig Lázár János frakcióvezető szerepe is felértékelődik - derül ki a Policy Agenda legfrissebb elemzéséből.</p>

Az intézet elemzése szerint az Orbán-kormány újonnan bevezetett kormányzati modelljében a kormányzást a Fidesz parlamenti frakciója irányítja, hiszen a törvények többségét a frakció nyújtotta be. Így az első hónapokban a kormányra csak statisztaszerep hárult. A frakcióra nagy hangsúlyt fektet a miniszterelnök, és a neki kiemelten fontos ügyeket rajtuk keresztül terjeszti a parlament elé. Ez felértékeli a Fidesz frakcióvezetőjének, Lázár Jánosnak szerepét, ami látszik médiaszerepléseiben is. Némely esetben szinte már a miniszterek fölé emeli őt ez az új helyzet, azzal együtt, hogy a kiemelt szerep növeli konfliktusainak számát. Az elemzésből kiderül az is, hogy a miniszteri szintű jogalkotási tevékenység messze elmarad az elmúlt tizenkét évben megszokottól, a miniszterek szerepe pedig háttérbe szorult.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!