Magyarország

2010.11.16. 19:40

VÖRÖSISZAP - Megkezdik szerdán a vörösiszap szállítását a 8-as főúton

<p>Megkezdik szerdán a vörösiszap szállítását a 8-as főút egy szakaszán. Emiatt többfelé forgalomkorlátozásra kell számítani.</p>

A 8-as főút nyolc kilométeres szakaszán, Somlóvásárhelytől a Tik-hegyi elágazóig szállítják majd a vörösiszapot szerdától. Emiatt forgalomkorlátozás várható Bakonygyepestől a 84-es számú főút kereszteződéséig. Az érintett útszakaszokra az autók, a 3,5 tonnánál nem nehezebb kisteherautók és a menetrendszerinti buszjáratok hajthatnak be. A terelőút használata az említett súlyhatárt meg nem haladó járműveknek nem kötelező.

A rendőrség ugyanakkor javasolja az esetleges torlódások elkerülése érdekében a kijelölt terelőútvonalak használatát a közlekedőknek: az autósoknak 8401-es főutat Noszlop és Nagyalásony települések érintésével, a 8403-as főutat Vid település érintésével, valamint a 8411-es főutat Kisszőlős és Somlószőlős települések érintésével.

A teherautóknak más útvonalat ajánlanak, a 7308-as főutat Ajka érintésével, a 7309-es főutat Ajka-Padragkút érintésével, a 7315-ös főutat Halimba település érintésével, a 7317-es főutat Nyirád érintésével, illetve a 7321-es főutat, a 73152-es, valamint 84-es főutat Sümeg érintésével - tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedd esti közleményében a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!