Magyarország

2010.08.31. 14:21

Két hónap alatt három helyen a dunaújvárosi szakrendelések

<p>Szünetelnek az árammal működő fizikoterápiás kezelések a dunaújvárosi élményfürdőben péntek óta. Nyolc szakrendelésnek ad helyet az épület, amelyben pénteken kikapcsolták az áramot. A jövő hétfőn a kórházba költöztetnek át minden olyan rendelést, amelyhez nem kell víz.</p>

Az ortopédia, a reumatológia, a rehabilitáció és az áram nélküli fizikoterápiás kezelések most is működnek, de körülményesen, mert a számítógépek nem üzemelnek, így az adminisztrációt papíron végzik. Minden olyan kezelést, amelyhez nem kell víz, átköltöztetnek a kórház főépületébe jövő hétfőn - mondta el a Független Hírügynökségnek kedden Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója. Hogy meddig maradnak a kórházban, az attól függ, mikorra és milyen megegyezés születik az önkormányzat és a CIB Bank között - tette hozzá.

Július elején költöztettek nyolc szakrendelést az új élményfürdőbe, mert a betegeket és az orvosokat kizárta a II. számú rendelőintézetből az épület tulajdonosa, mivel a kórház több havi bérleti díjjal tartozott a cégnek. A fürdőt lízingszerződésben a CIB Bankkal építette meg az önkormányzat, a szerződés végösszegét azonban túl soknak tartja, így nem született megegyezés. A fürdő megnyílt tavaly novemberben, az önkormányzat cége alvállalkozóval üzemelteti, a közüzemi díjakat azonban senki sem fizeti. A CIB a pénz letétbe helyezését kérte, és mivel ez nem történt meg, kikapcsoltatta az áramot múlt pénteken.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!