Magyarország

2010.06.24. 19:05

Nem várható gyors javulás a devizahitelesek helyzetében - RTL

<p>Tovább gyengült a forint a svájci frankkal szemben, csütörtökön már 210 forintba került egy frank.</p>

A devizahitelesek törlesztő részletei tovább nőnek, gyors javulás pedig a szakemberek szerint nem várható - hangzott el az RTL Klub csütörtök esti híradójában. Aki még a válság kirobbanása előtti 150 forintos árfolyam mellett vett fel frankhitelt, az most 40 százalékkal fizet többet a törlesztő részletekért.

Szántó András, az Equilor elemzője szerint ez tartós tendencia, az egész világon az látszik, hogy a svájci frank vásárlók sokkal erősebbek, mint a svájci frank gyengítésére tett jegybanki lépések. A szakemberek szerint még legalább fél évig marad a mostanihoz hasonló svájci frank - forint árfolyam.

A legutóbbi adatok szerint körülbelül 90 ezren már most sem törlesztenek pontosan. Az új nemzetgazdasági miniszter kinevezése előtt azt mondta, az állam segítene forint-alapúra váltani a devizahiteleket. Orbán Viktor pedig arról beszélt, megvásárolnák az árverezés előtt a lakásokat. De részleteket egyelőre egyik tervről sem tudni. Nagy Anna kormányszóvivőaz RTL Híradójának azt mondta, ha majd megnézték a segítségnyújtási lehetőségek összes változatát, akkor derül ki, hogy melyik a legjobb, melyik segít a legtöbb embernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!