Magyarország

2010.06.30. 15:50

A Duna TV visszautasítja a fideszes elnökségi tag nyilatkozatát

<p>"A Duna Televízió Zrt. a leghatározottabban visszautasítja Szabó László, a tulajdonos kuratórium fideszes elnökségi tagjának "feltételezéseit, és azt a módot, ahogy "a Duna TV jó hírnevét súlyosan csorbította" - áll a Duna Televízió Zrt. szerdai közleményében.</p>

Szabó László hétfőn úgy nyilatkozott, hogy két olyan szerződést talált a Duna Televíziónál, amelyeknél a külső gyártásra szerződött cég lényegesen kisebb összegért adta tovább a tényleges műsorkészítést. A Duna TV szerdai közleménye szerint Szabó László "csak a saját pejoratív véleményének közreadása után tájékoztatta a kuratórium elnökségét a szakmailag megalapozatlan feltételezéseiről". A Duna TV menedzsmentje közleményében hangsúlyozza, hogy a műsorgyártásról szóló szerződések a hasonló típusú műsorok hazai piaci árait tartalmazzák. A nyilvános szerződések kellő biztosítékot nyújtanak a televíziónak; a megrendelt művek a nyári szünet után kerülnek adásba - zárul a Duna TV szerdai közleménye.

A tulajdonosi jogokat felügyelő Hungária Közalapítvány fideszes elnökségi tagja, Szabó László hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: az egyik szerződésben a 162,5 milliós megbízást 48 millióért, a másikban a 205,2 milliós szerződést 64 millióért teljesítette a produkciót ténylegesen elvégző cég. A Fidesz-KDNP-s kurátorok az ügy tisztázását kérték a Duna TV vezetőségétől, de szükség esetén feljelentést tesznek az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!