Magyarország

2010.04.21. 14:56

VULKÁNI HAMU - Ferihegyrõl szinte minden járat elindul már

<p>Visszaállt a normális kerékvágásba az élet Ferihegyen - ezt mondta a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivõje.</p>

Már szinte minden járat elindul és meg is érkezik a budapesti légikikötõbe, egyedül a Skandináv országokba nehéz eljutni. Szakemberek szerint szerdán várhatóan már nem lesz újabb korlátozás a magyar légtérben.
A gépek csaknem 80 százaléka rendben közlekedik már Ferihegyen - mondta a Független Hírügynökségnek a Budapest Airport szóvivõje. Szilágyi Károly szerint úgy tûnik, hogy visszaállt a normális kerékvágásba az élet a reptéren. Megnyitottak a brit és a spanyol légikikötõk, így abba az irányba már lehet utazni és várhatóan estére Németországba is repülhetnek majd az utasok. Az egyetlen probléma már csak a Skandináv országokba szóló utakkal van - mondta a szóvivõ.

Szilágyi Károly arról is beszélt, hogy a tapasztalatok szerint az utasok jól viselték az elmúlt pár napot. A reptéren nincs tumultus, csak azok mennek ki, akik korábban egyeztettek a légitársaságukkal.

A HungaroControl illetékese reggel azt közölte, hogy az elõrejelzések alapján a magyar légtérben a vulkáni hamu koncentrációja továbbra sem éri el a magas kockázatú minõsítést, ezért újabb forgalmi korlátozásra szerdán várhatóan nem lesz szükség.
- Független Hírügynökség 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!