Magyarország

2010.04.05. 16:16

Fokozott ellenőrzés az utakon - 3 halálos baleset és 345 ittas vezető az eddigi mérleg

<p>Három halálos baleset, 345 ittas vezető, 87 bevont jogosítvány - ez a mérlege a rendőrség húsvéti fokozott ellenőrzésének hétfőn kora délutánig. A zéró tolerancia elve alapján minden ittas sofőr jogosítványát elvették. Az ittas vezetők száma és az elvett jogosítványok mennyisége közötti különbség abból adódik, hogy sok olyan ittas embert találtak a rendőrök, akik nem autót vezettek, hanem kerékpárral közlekedtek vagy lovas kocsit hajtottak.</p>

Makula György, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hétfõ kora délutáni adatok szerint eddig 3 halálos baleset volt a húsvéti hétvégén, ezekben összesen négy ember halt meg.

Összesen 26 súlyos sérüléssel járó baleset történt, a résztvevõk közül három ember volt ittas. Könnyû sérüléses baleset 55 volt hétfõ kora délutánig, 5 ittas "résztvevõvel".

Hétvégén majdnem 14 ezer embert ellenõriztek eddig a rendõrök az utakon, közülük 345-nél bizonyosodott be, hogy fogyasztottak alkoholt. A zéró tolerancia jegyében 87 ember vezetõi engedélyét vonták be. A két adat közötti különbség abból adódik, hogy az ellenõrzöttek között volt, aki nem kocsit vezetett, hanem kerékpáron ült, vagy lovas kocsit hajtott.

A húsvéti ellenõrzés hétfõ éjfélig tart, a végsõ eredményeket kedden teszi közzé a rendõrség.

A várpalotai rendõrök a szabályosan közlekedõ autósoknak csokinyulat ajándékoztak, a hölgyeket pedig locsolással lepték meg hétfõ délelõtt - a városban ez már hagyomány. Zékány József, a Várpalotai Rendõrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának megbízott vezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta: elsõsorban az ittas vezetõket akarják kiszûrni. Legjellemzõbb szabálytalanságok húsvétkor az ittas vezetés, a sebesség túllépése és a szabálytalan elõzés - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!