Magyarország

2010.03.24. 05:59

"Valóban az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetõhelye volt a BKV"

<p>Folyamatosan érkeztek politikai megrendelések a BKV-hoz - errõl beszélt Regõczi Miklós, a közlekedési vállalat korábbi vezérigazgató-helyettese a Népszabadságnak, illetve a Magyar Nemzetnek adott interjújában.</p>

Elõbbinek azt is mondta, hogy valóban az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetõhelyeként mûködött a BKV, de ez így volt az elõzõ húsz évben is. A BKV-ügyekben jelenleg hûtlen kezeléssel gyanúsított volt vezetõ azt állítja, hogy részben bûnbaknak, részben pedig áldozatnak tekinti magát. A közlekedési vállalat kiadásainak öt ezreléke felett rendelkezett, nem nála folytak el a nagy pénzek. Regõczi Miklós mindkét lapnak említést tesz arról is, hogy több olyan név is van, amely még nem került nyilvánosságra.

Regõczi Miklós a Népszabadságnak adott interjújában arról beszélt, hogy két-három hetente kapott "politikai" megrendelést, míg a BKV vezérigazgató-helyettese volt. Megfogalmazása szerint a koalíciós politikusok vagy leginkább az õ közvetítõik folyamatos kérésekkel álltak elõ. Fõként Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes kabinetjének tagjai, illetve - az SZDSZ részérõl - leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzá utasításokat. Egyszer Demszky Gábor fõpolgármester is felhívta, hogy kössön a Sawyer Miller Grouppal szerzõdést. Szerinte a sors fintora, hogy velük komoly szakmai együttmûködésük volt.

Regõczi Miklós közben a Magyar Nemzetnek konkrétumokat is említett a politikusi kérésekbõl. Ilyen volt például, hogy Lendvai Ildikó egyik ismerõsét kellett volna felvenni a céghez, mivel azonban alkalmatlan volt, végül egy külsõ cég szerzõdéséhez hozzácsapták a fizetése összegét és így kapta meg. Máskor Nyakó Istvánnak és feleségének intézett kölcsön buszokat, ingyen. Regõczi Miklós említette azt is, hogy Verebes István fiának egy készülõ filmjét is támogatniuk kellett egy pármilliós reklámszerzõdéssel, mert "fontos, hogy Verebes jól kérdezzen a Nap-keltében".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!