Kultúra

2017.04.19. 10:56

Interjú: Mattan

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Mattan volt, aki mesélt zenei terveiről, és grafikusi munkáiról is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Mattan volt, aki mesélt zenei terveiről, és grafikusi munkáiról is az olvasóknak.

Béres Szabi: Hogy zártad 2016-ot?

Mattan: Remek évem volt sok jó bulival, fantasztikus élményekkel.

Béres Szabi: A Blackout, valamint a Music Impression partysorozatok állandó házigazdája vagy, mit lehet ezekről tudnunk?

Mattan: A Blackout lassan a 3. születésnapjához közelít. A balatonfüredi Club Helkában szervezzük Vereczkei Zoli barátommal. Évente 3-4 bulit csinálunk, alkalmanként 6-7 lemezlovassal, természetesen kizárólag az underground elektronikus zenére építve. Idén lesz az első alkalom viszont, hogy a Blackout-tal nem csak a Club Helkában lehet majd találkozni, hiszen a Beach Fesztiválon külön Blackout Stage lesz Balatonfűzfőn. Itt is nagyon erős line up-pal készülünk majd. A helyszín pedig brutális lesz közvetlenül a vízparton. A Music Impression is több éve kerül már megrendezésre az őszi-téli és tavaszi szezonban, havi rendszerességgel. Bázisa a székesfehérvári Albabar. Ezeken a bulikon is imádok játszani. A warm up mellett a zárás is az én feladatom, így elég széles zenei skálán tudok mozogni minden egyes bulin. A reggeli magnak pedig mindig különleges élmény játszani. Itt is a hazai szcéna élvonalbeli lemezlovasait látjuk vendégül folyamatosan.

Béres Szabi: A zene mellett grafikai vonalon is szép sikereket értél el az utóbbi évekbenMilyen szinten van ez jelen a mostani mindennapjaidban?

Mattan: Folyamatosan jelen van. A saját szervezésű buliknak és rezidenciáknak rendszerint én készítem el a grafikáját. Emellett már második éve veszek részt a balatonfűzfői Beach Fesztivál arculatának kialakításában is, és a siófoki Pub Daddy bulijainak a grafikáit is én csinálom már sokadik éve. Néha nevezek még egy két versenyre is, de ez az utóbbi időben picit a háttérbe szorult.

Béres Szabi: Április 1-én volt a Truesounds 13. születésnapja, ahol újra összejött a régi csapat. Előjöttek az emlékek?

Mattan: Nagyon vártam ezt a bulit, hiszen sok év után most állt fel az eredeti Truesounds gárda újra egy line up-ban. Nagyon jó volt együtt játszani ismét a srácokkal. Az egész este elejétől a végéig egyben volt. Kezdve a warm up-tól egészen a végéig. Az Aether pedig a legjobb választás volt a 13. Truesounds születésnap megünnepléséhez. Ezúton is köszönöm szépen Szigeti Peti barátomnak, hogy részt vehettem rajta. Örök emlék marad.

Béres Szabi: Idei és jövőbeli tervek?

Mattan: Az eddiginél még többet szeretnék a zenével foglalkozni és emellett a saját rezidenciákra is igyekezni fogok akkora figyelmet irányítani, amekkorát csak tudok. Szabi, köszönöm szépen az interjút!

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést Máté!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!