beruházás

2020.08.26. 16:00

Tornaterem Kistokajban, csillagda Répáshután

Két megyénkbeli beruházásról döntött a közelmúltban a kormány.

Hajdu Mariann

Fotó: Kozma István

Két megyénkbeli beruházásról jelent meg kormánydöntés a Magyar Közlönyben.

Még az idén elkezdődik

Mint a kormányhatározatban olvasható: egy kistokaji beruházást támogat a magyar kormány, pontosabban a Kistokaji Általános Iskola tanteremépítéséhez adott jóváhagyást: az épületet kormányzati magasépítési beruházásként valósítja meg.

Az épület ha elkészül, a Miskolci Tankerületi Központ vagyonkezelésébe kerül. Az építkezésre közel 440 millió forintot különítenek el, ebből még az idén 230.053.579 forint áll majd rendelkezésre az építkezés megkezdéséhez. A további összeg 2021-ben hívható majd le.

Egyedülálló Európában

A másik beruházás Répáshutához kötődik. Az Észak is többször írt már róla, hogy csillagvizsgáló épül a település mellett, most pedig a kormánydöntés is megszületett a finanszírozásáról. A Magyar Közlönyben ugyanis az olvasható, hogy a kormány egyetért azzal, hogy szükséges „egy európai viszonylatban is egyedülálló csillagászati látogatóközpont létrehozása Kelet-Magyarországon, ezért támogatja a Bükki Csillagda megvalósításához szükséges anyagi források megteremtését”.

Ennek érdekében 2020-ban 716.148.440 forint forrást biztosít, ehhez a 2021-es költségvetésből még további 285.974.800 forintról gondoskodnak.

(A borítóképen: Építés közben a csillagvizsgáló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!