Kazincbarcika hírei

2012.04.26. 11:45

Üléseztek a barcikai kistérség tagjai

Kazincbarcika - Közbiztonság, menetrend változás, mélyszegénység – ez csak néhány téma, ami szóba került a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Tanácsának soros ülésén.

Kazincbarcika - Közbiztonság, menetrend változás, mélyszegénység – ez csak néhány téma, ami szóba került a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Tanácsának soros ülésén.Elsőként a Borsod Volán és a MÁV illetékesei számoltak be azokról a változásokról, melyek az érintett kistérségre vonatkozóan a különböző menetrendeket érintették. A rövid ismertetőket követően a településvezetők szabadon kérdezhették az illetékeseket a változások okairól, majd ötleteket adtak arra vonatkozóan, hogy hol és milyen módon igényelné a lakosság a változást, változtatást.

Kutatás a mélyszegénységről

A tanácsülésen Dr. Toldi-Tóth Gábor kazincbarcikai rendőrkapitány is tájékoztatót tartott az aktuális kistérségi közbiztonsági helyzetről, külön kitérve a hatályos szabálysértési törvény önkormányzatokat is érintő előírásaira. Őt Szent-Királyi László, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője követte, aki vázolta az új szervezeti felépítési rendszert. Bemutatta a vezető tisztségviselőket, akik tájékoztatást nyújtottak kibővült feladatköreikről. A Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet munkatársa Ébl Zsuzsanna érdekes és nagyon fontos témában kérte a kistérség polgármestereinek segítségét. Kutatásait a mélyszegénység témakörében végzi, ehhez pedig elengedhetetlen és autentikus forrásként számít a mikrotérségek aktív és támogató együttműködésére.

Mozgókönyvtárak a térségben

Mozgókönyvtári Ellátás 2007-től van a kazincbarcikai kistérségben, erről Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy könyvtárvezetője tájékoztatta a polgármestereket. Örömmel újságolta, hogy 2012-ben már 100 %-os a lefedettség a kistérségben, vagyis szolgáltatásaikkal mindenhova eljutnak. Beszámolt a törvényi kötelezettségről, a mozgókönyvtári feladat szervezéséről és a feladatellátás személyi, tárgyi, anyagi feltételrendszeréről. A tájékoztatást követően Szitka Péter társulási elnök külön megköszönte a vezetőasszony és munkatársainak áldozatos tevékenységét. Az ülésen a grémium megjelent 24 tagja számos határozati javaslatot fogadott el egyhangúan, ezek között költségvetési, ügyviteli és közösségi jellegű napirendi pontok is voltak; egyebek mellett arról is döntöttek, hogy az Egységes Kistérségi Pedagógiai Szakszolgáltató Központ élére – a mandátum lejárása okán – pályázatot írnak ki. Az ülés végén Angyalné Sándor Katalin, a Társulási Iroda vezetője tájékoztatta néhány aktuális téma kapcsán a megjelenteket. A következő tanácsülés várhatóan júniusban lesz.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!