Labdarúgás

2024.05.03. 16:45

A tippek: iksz, kettő, egy

Szombaton hazai mérkőzés vár a dél-borsodiak még élvonalbeli futballistáira

Paks 20240427 Labdarúgás 2024 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Mezõkövesd Fotó Makovics Kornél Nemzeti Sport Cseri Tamás Szalai József

Fotó: Makovics Kornél

Az NB I-es bajnokság 31. fordulója keretében ma 13 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC találkozót, amelynek egyik fél számára sincs tétje. A bukdácsoló hazaiak sorsa már hetekkel ezelőtt megpecsételődött, a vendégek pedig bentmaradtak az első osztályban.

Egymás ellen
A házigazdák a 2023/24-es idényben eddig kétszer csaptak össze a dunántúliakkal, akiket a rajt előtt sokan biztos kiesőnek tartottak, de tavasszal megtáltosodtak. Tavaly október 7-én a matyóvárosban a zalaegerszegiek 2–1-re diadalmaskodtak és már ekkor érezni lehetett, hogy az MZSFC bajba fog kerülni. Aztán jött február 11., a felek közötti második derbi, amely 1–1-es döntetlent hozott. Utána viszont a klub közös megegyezéssel elvált elvált Kuttor Attila vezetőedzőtől, a „volánhoz” pedig az a szerb Milan Milanovic került, aki mindössze négy pontot tudott összekaparni az együttessel. „Totónyelven” fogalmazva a legvalószínűbb eredmény a döntetlen, utána a kettes, majd az egyes.  

Nehéz meccset vár 
A trénertől megkérdeztük, hogy milyen munkát végzett a csapat ezen a héten, mire ezt a választ kaptuk: 
– Nagy hangsúlyt fektettünk a csapat összjátékára és természetesen megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni aktuális ellenfelünkből. Ugyanis szeretnénk ha szurkolóink elégedetten távoznának a mérkőzés után a stadionból. Tudjuk, hogy erős gárda ellen játszunk, a ZTE legutóbbi hét mérkőzésén tetszetős és intenzív játékot mutatott, ennek ellenére reméljük, hogy sikerül megszerezni a győzelmet. Arra hívtam fel a fiúk figyelmét, hogy vendégünk támadásban különösen veszélyes, soraikat egyénileg jó képességű játékosok alkotják, a középső zónában szervezetten játszanak, védekezésben agresszíven lépnek fel. Nekünk a hét meccses nyeretlenségi szériánk után újra meg kell tanulnunk győzni. Mivel a sorsunk már eldőlt, búcsúzunk az NB I-től, ennek következtében továbbra is lehetőséget adok a fiatal játékosainknak, valamint azoknak, akikre számíthatunk a második vonalban.

A csapatról 
A sárga-kékeknél Cseke öt sárga lapja miatt nem játszhat, rajta kívül Szilágyit sérülése miatt nélkülözni fogjuk. A fürdővárosiak várható kezdőcsapatát befolyásolják a szakvezető taktikai elképzelései. Amennyiben az 1–4–1–3–2-es hadrendet választja, akkor így nézhet ki a zöld gyepre kifutó társaság: Kovácsik – Kojnok, Beriashvili, Szivacski (Pillár), Vajda S. – Karnitski – Cseri, Szolgai, Nagy G. – Szalai (Molnár G.), Drazic (Bőle). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!