Labdarúgás

2023.10.16. 14:11

DVTK–FTC-fociláz: megvásárolta magának a meccs belépőjegyét

A vármegyei labdarúgó szövetség tisztségviselője nagyon várja a vasárnap esti mérkőzést.

A képen dr. Rakaczki Tamás ügyvéd, az MLSZ egyik helyi tisztségviselője.

Fotó: Kolodzey Tamás

Aligha tévedünk, ha leírjuk: szűkebb pátriánk idei legnagyobb rendezvényének ad otthont a diósgyőri aréna, ahol DVTK és a Ferencvárosi TC focicsapata méri össze tudását. A rangadón ott lesz dr. Rakaczki Tamás ügyvéd, az MLSZ helyi igazgatósága fegyelmi bizottságának tagja, aki a vármegyei kézilabdázóknál, sőt a Magyar Olimpiai Bizottságnál is dolgozik.

Hab a tortára

– Futball láz van Magyarországon és itt is – kezdte a sportember, akinek öccse volt a néhai Rakaczki Bence, a piros-fehérek fiatalon elhunyt kapusa. – Hosszú idő után először nem jártam a Puskás Arénában, kihagytam a múlt szombati magyar – szerb Európa-bajnoki selejtezőt, már csak ezért is nagyon várom a diósgyőri derbit, amely tényleg a kihagyhatatlan kategóriába tartozik. A barátaimnak úgy fogalmaztam, hogy ez a meccs habot ad a tortára. Remek csapatunk van: a DVTK ugyanúgy összeállt, mint a nemzeti tizenegyünk. Kicsiben azt látom, amit nagyban Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottjától látok: összeállt és együtt van az alakulat, a szív hajtja előre a fiúkat. Talán legutoljára a Sivic-érában néztünk ki ilyen jól. Természetesen a realitás talaján állok, tisztában vagyok az erőviszonyokkal, jól tudom, hogy a Fradi az esélyes, de itthon vagyunk és – bár ez elcsépelt közhely – a labda gömbölyű.

Dr. Rakaczki Tamás azt is elárulta, hogy esze ágában sem volt tőkét kovácsolni kiváltságos helyzetéből – netalán családi múltjából –, ennek jegyében nem kért akkreditációt az MLSZ vármegyei igazgatóságától, vagy az országos szövetségtől, beállt a sorba és saját magának megvásárolta a belépőjegyét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!