Terepfutás

2023.09.13. 17:00

Még lehet nevezni a 10. Disznókő Tokaj Futókörre

A 400 főben maximalizát indulói létszám még nem telt be a szeptember 23-i versenyre.

A jövő hét végén rendezik meg a szőlőtőkék közötti futást

Fotó: Hörömpöli Tamás

A 10. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalt szeptember 23-án, szombaton rendezik meg a Világörökség részét képező tokaji borvidéken. A nevezési határidőt meghosszabbították, így a jelentkezésre szeptember 21-én, csütörtökön éjfélig van lehetőség.

Az idén immáron 10. alkalommal megrendezendő terepfutó viadal egyedülálló, különleges környezetben, az eseménynek otthont adó mezőzombori Disznókő Szőlőbirtokon („Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2017” cím gazdája), illetve néhány szomszédos Tokaj-hegyaljai dűlőben, szüreti hangulattal kísérve zajlik. Ami a távokat illeti, félmaraton (19,6 km), kismaraton (9,8 km), minimaraton (4,9 km) és félmaraton váltó vár a nyílt verseny résztvevőire.

Helyszíni nevezés nincs

A nyílt versenyre a természeti környezet védelme miatt 400 futó indulását tudják elfogadni, így érdemes folyamatosan figyelni a további részleteket, tavalyi fotókat is tartalmazó www.maratonclubmiskolc.hu oldalon a „nevezettek” aktuális listáját. Nevezni szeptember 21-én, csütörtökön éjfélig van lehetőség. Fontos információ, hogy helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

A házigazda Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából a nyílt versenyre regisztrált minden 18 év feletti nevező egy üveg bort kap ajándékba. A nyílt versenyben minden 18 év alatti versenyző egyedi rajtcsomagot kap. A Sárga Borház Étterem jóvoltából minden célba érkezőt vendégül látnak egy tányér gulyáslevesre. A 10. Disznókő Tokaj Futókör indulói a célban egyedi befutóérmet is átvehetnek.

A verseny rendezője a miskolci Marathon Club Egyesület, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, míg kiemelt technikai partnere a Biennale Nonprofit Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!