Labdarúgás

2023.08.10. 16:29

A Paks szintjén várható nézőcsúcs a DVTK-nál

A Paksi FC elleni negatív mérlegén győzelemmel javíthat a diósgyőri labdarúgócsapat.

A Paksi FC ellen, az új diósgyőri stadionban, 2018. május 19-én, a DVTK által 1-0-ra megnyert meccsen volt a nézőcsúcs

Fotó: Meder István

A labdarúgó NB I nyitófordulójában 7579 néző volt kíváncsi a DVTK élvonalbeli visszatérésére, a két héttel ezelőtt megrendezett Puskás AFC elleni hazai bajnokira. Az 1-0-s vereség ellenére is megtelt a múlt héten a 667 fős kövesdi vendégszektor és ennél jóval több piros-fehér drukker látta a helyszínen a Diósgyőr 4-2-es sikerét a Mezőkövesd Zsóry FC ellen.

Ezen a héten szombaton a Paksi FC-t fogadja a DVTK, szombaton 20.15-től, Diósgyőrben az NB I 3. fordulójában, de nézőcsúcsra legfeljebb a Tolna vármegyei csapat szintjén lehet számítani. Ugyanis a zöld-fehéreknek nem túl magas a tömegvonzó képességük, az új diósgyőri stadionban, a két csapat egymás elleni, nézők előtt lejátszott meccsei közül, a létesítmény avatót két héttel követő, második mérkőzésen, 2018. május 19-én voltak, amikor 4036 főt regisztráltak. Az ezt követő további bajnokin ez alatti, de 3000 fő feletti volt a nézőszám.

A 4036-os csúcsot valószínűleg felülmúlja majd a mostani érdeklődés, és a Paks szintjén nézőcsúcs születik.

A Paksi FC együttese egyébként szabadnap után érkezik Diósgyőrbe, két hete készülnek a DVTK ellen, hiszen a múlt hét végén nem léptek pályára, a Debreceni VSC elleni hazai meccsüket a hajdúsági csapat kérésére, annak nemzetközi kupa kötelezettsége miatt, szeptember 27-re halasztották. A Paksi FC egyébként kellemetlen ellenfélnek számít, a DVTK elleni párharcban a legutóbbi 4 élvonalbeli bajnokit ők nyerték, és a két csapat egymás elleni összesített mérlegében éppen ennyivel állnak jobban (34 meccsből 15 paksi-, 11 diósgyőri győzelem mellett 8 döntetlen született). A DVTK-nak pályaválasztóként éppen 50 százalékos a mérlege a Paksi FC-vel szemben: 7 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség a mérleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!