Cselgáncs

2023.08.04. 10:18

Judo Hungary Masters: túl a sorsoláson

Csütörtökön kora délután tartották a ma kezdődő, három napos Judo Hungary Masters olimpiai kvalifikációs torna sorsolását.

Tizennégy súlycsoportban öt kontinens ötvenkilenc országának négyszáztizenkilenc judósa lép tatamira a Papp László Sportarénában. A nagy létszámra tekintettel a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) módosított a kezdési időpontokon, pénteken már kilenc órakor elkezdődtek a küzdelmek, szombaton tízkor lesz a rajt, vasárnap pedig fél tízkor szólítják tatamira az első párosokat. A kapukat mindhárom napon fél órával a kezdés előtt nyitják majd meg a közönség előtt. A magyar színeket huszonkét judós képviseli majd az esztendő legtöbb olimpiai kvalifikációs pontot adó versenyén, az utolsó napokban egy helyen változott a mieink összeállítása, a sérüléssel bajlódó Andrási Márton helyett Naji Dávid kap lehetőséget a 60 kilogrammosok küzdelmeiben. A sorsolásnál a mieink közül Pupp Réka (52 kg, 4. a világranglistán), Ungvári Attila (81 kg, 7.), Tóth Krisztián (90 kg, 8.) és Özbas Szofi (63 kg, 10.) is kiemelt volt, de a nagy létszám miatt egyikük sem kezdhet majd erőnyerőként, sőt, Szofi összekerült a sportág egyik legnagyobb alakjával, a kétszeres olimpiai, hatszoros világbajnok francia Clarisse Agbegnenouval. A legkisebb indulói létszám a női 78 kilogrammosoké, ahol huszonhatan mérlegelnek majd, a legnépesebb súlycsoport pedig a férfi 73 kilogramm, amelyben harmincöten indulnak majd. Emlékeztetőül: a World Mastersre minden súlycsoportban a világranglista legjobb harminchat versenyzője kapott meghívást, a rendező jogán a magyar színeket minden súlycsoportban két judós képviselheti.

A program

Augusztus 4., péntek
Férfi 60 (Feczkó Csanád, Nippon Sport JC; Naji Dávid, Kaposvári JK) és 66 kg (Pongrácz Bence, VSD; Szeredás Botond, Nippon Sport JC)
Női 48 (Kőszegi Rebeka, BHSE), 52 (Pupp Réka, Atomerőmű SE; Keller Rebeka, Ippon Judo Tatabánya) és 57 kg (Szász Hanna, Siklós SE)
9:00: selejtezők. 17:00: bronzmérkőzések, döntők

Augusztus 5., szombat
Férfi 73 (Szegedi Dániel, Budaörsi SC; Szabó Áron, Ippon Judo Tatabánya) és 81 kg (Ungvári Attila, Győri AC; Demeter Marcell, MTK Budapest)
Női 63 (Özbas Szofi, BHSE; Varga Brigitta, MTK Budapest) és 70 kg (Gercsák Szabina, Atomerőmű SE; Czerlau Jennifer, Miskolci VSC)
10:00: selejtezők. 16:30: megnyitó ünnepség. 17:00: bronzmérkőzések, döntők

Augusztus 6., vasárnap
Férfi 90 (Tóth Krisztián, MTK Budapest; Sáfrány Péter, Miskolci VSC), 100 (Vég Zsombor, Ceglédi VSE; Cirjenics Miklós, Atomerőmű SE) és +100 kg (Sipőcz Richárd, Széchenyi Egyetem SE; Cserkaszov Mihály, Győri AC)
Női 78 és +78 kg
9:30: selejtezők. 17:00: bronzmérkőzések, döntők
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!