Labdarúgás

2023.07.24. 15:20

Kuznyecov: 90-95 százalék nem elég

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője jobbnak tartja, hogy felkészülési meccsen maradt el a száz százalék.

Kuznyecov Szergej

Fotó: Ádám János

A szombaton az FC Kosice ellen hazai pályán, 1-0-ra elvesztetett felkészülési meccs volt az utolsó felmérője a DVTK labdarúgócsapatának.

A piros-fehérek ezen a héten szombaton 18.00-tól hazai környezetben már a Puskás AFC gárdáját fogadják az NB I 2023/24-es évadjának nyitányán.  

Az utolsó felkészülési mérkőzés után Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője többek között arról beszélt, hogy időre van szükség ahhoz, hogy az új játékosokat beillesszék a csapatba:

Elég érdekesen sikerült a meccs, a játék szempontjából sem volt tökéletes. Sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből gólokat szerezhettünk volna, de ez nem sikerült, az ellenfél viszont kihasználta a hibánkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy hol tartunk, hogy hosszú folyamatban vagyunk, de nem kapkodunk, tudjuk, hogy fel kell hoznunk a játékosokat egy szintre, hiszen vannak olyan labdarúgók, akik csak pár napja érkeztek. Sok változás történt a keretben, de türelmesnek kell lennünk, mert csodák nem történnek néhány nap alatt. Sokat kell még dolgozzunk. Tudjuk, hogy mindjárt kezdődik a bajnokság, és nincs sok időnk, de mindent megteszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a bajnoki rajtra.

A diósgyőriek vezetőedzője arról is szót ejtett, hogy segített-e neki a mostani a meccs abban, hogy kik lehetnek a szombati, Puskás AFC elleni bajnoki nyitányon a kezdőcsapatban:

Minden meccs, és edzés ad képet a játékosról, arról, hogy kire, hogyan számíthatunk. Idő kell ahhoz, hogy a játékosok megismerjék egymást, megtanulják, ami az, amit kérünk tőlük.

Fél lábbal nem lehet

A DVTK szakvezetője azt sem titkolta el, hogy teljesítményben többet kell mutatniuk a labdarúgóknak, de arról is beszélt, hogy jó, hogy mindaz a felkészülés során fordult elő, hogy nem volt száz százalékos a produkció:

Elmondtam az öltözőben, hogy nem lesz elég 90-95 százalékot teljesíteni, 100 és e feletti százalék kell, hogy elérhessünk azt, amit elterveztünk, amit a szurkolók elvárnak tőlünk. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy fél lábbal nem lehet. Minden edzésen, meccsen teljes erőbedobással kell küzdeni. Jó, hogy mindez így történt, hogy ez kijött a rajt előtt, mert így a játékosokkal meg tudjuk értetni, hogy 90 százalék nem elég.

A csapatépítés nehézségeiről is nyilatkozott a piros-fehérek trénere:

Az építkezés folyamata nem áll meg soha, nyilván azok, akik velünk kezdték a felkészülést és már játszottak 1-2 mérkőzést, például az edzőtáborban, előrébb tartanak. Aki úgy fog teljesíteni, amit elvárunk tőle, és képes azt a játékoz hozni, amit kérünk, a következőkben az fog kezdeni.

Kuznyecov Szergej azt is elárulta, hogy az utolsó felkészülési mérkőzés előtt nem kiszellőztető edzéseket tartottak:

Elég kemény hét után vagyunk. Nem egy időben érkeztek a játékosok, és az edzésnapok gyakran módosulnak, amikor jön egy új játékos. Ebben az összeállításban egy meccset sem játszottunk. Nehéz a játékosoknak is, nehéz folyamat ez sok klubnál, hónapokba, van, amikor évekbe telik egy csapat kialakítása, de nekünk nincs időnk. A start itt van, és a legjobbat kell hozni. Az látszott a srácokon, hogy nem voltak voltak annyira topon, látszott, hogy megdolgoztuk őket a héten. A meccs után is teljes edzést tartunk azoknak, akik nem, vagy csak keveset játszottak. Pár nap van a rajtig, megpróbáljunk úgy összerakni a csapatot, hogy egységes legyen, reméljük, hogy sikerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!