Labdarúgás

2023.06.07. 13:00

DVTK: ki lesz a harmadik távozó?

Senkó és Szűcs K. követheti Eppelt és Könyvest.

A DVTK saját nevelésű játékosának, Szűcs Kornélnak (a labdával) lejár szerződése

Fotó: Bujdos Tibor

A DVTK labdarúgócsapatának kerete a múlt héten pénteken két fővel csökkent, immár biztos, hogy két volt válogatott labdarúgó, Eppel Márton és Könyves Norbert sem növeli meccsszámait az NB I-be jutott piros-fehér gárdánál. Ugyanis annak ellenére, hogy mindkettőjüket plusz egy éves kontraktus kötötte volna még a DVTK-hoz, ezek a szerződések felbontása kerültek. A 31 éves Eppel, aki 31 meccsen kapott bizonyítási lehetőséget, de a gólok számában elmaradt a tőle várttól, hiszen csak 4 találatig jutott, valamint a hamarosan 34 esztendős Könyves, aki sérülések és betegségek miatt csak 19 NB II-es meccsen jutott szóhoz a most véget ért bajnokságban és ezeken 2 gólt szerzett, egyaránt szabadon igazolhatóvá vált.

Távozók még lesznek a DVTK-nál. Ahogy arról elsőként írtunk: Senkó Zsombor, az idei év elején érkezett 20 éves kapus, szinte biztos, hogy elhagyja a diósgyőrieket, mivel a hírek szerint szerint a vele között szerződésben szerepel egy olyan passzus, hogy ha nem kap lehetőséget a mérkőzések egy bizonyos százalékán, akkor a szabadon eligazolhat. Az olasz Juventus utánpótlásából érkezett hálóőr mindössze 4 másodosztályú bajnokin kapott bizalmat, és ez az alacsony meccsszám lehetővé teszi számára, hogy elköszönjön. Sajtóértesülések szerint ,,haza megy”, Vas megyei fiúként a Zalaegerszegi TE FC lehet a következő csapata. Esetleges távozása aligha éri váratlanul a DVTK-t, mint arról már korábban írtunk, ukrán hálóőr érkezhet Diósgyőrbe. Egyre több helyről hallani, hogy a Kisvárda MG-tól a 22 éves Artem Odyntsov lesz a befutó, akinek 10 NB I-es meccse van.  

Értesüléseink szerint a 21 éves Szűcs Kornél maradására is kicsi az esély a DVTK-nál. A klub saját nevelésű játékosa 16 esztendős kora óta az első csapat keretével készül. Eleinte az NB III-as tartalék együttesben szerepelt, majd az élvonalban is bemutatkozott, összesen 20 NB I-es bajnokin szerepelt a Diósgyőr színeiben, amivel párhuzamosan, – kooperációs kölcsönszerződés keretében, – a KC Kazincbarcikai SC csapatában NB II-es mérkőzéseken is szóhoz jutott, a 2019/20-as és a 2020/21-es évadokban. Ezt követően immár a DVTK-ban gyarapította másodosztályú meccseinek számát, az újabb évadban 23-szor kapott lehetőséget, ám a most véget ért bajnokságban mindössze 3 mérkőzésen cserélték be, ami 26 játékpercet eredményezett. A korosztályos válogatottak ranglétráját végig járó, korábban középpályásként, majd védőként szerepelt ifjúnak a mostani hónap végén lejár a szerződése a DVTK-val. Egy ilyen szezon után nem lenne meglepő ha a kevés játéklehetőség miatt távozna. Úgy tudni, hogy vannak ajánlatai Szűcs Kornélnak, de a Diósgyőr sem mondott még le róla végleg, nem kizárt, hogy újabb szerződést kínálnak neki, azzal, hogy legalább egy fél évre kölcsönadnák egy NB II-es együttesnek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!