Helyi sport

2023.05.22. 16:00

DVTK: bosnyák csatár és ukrán kapus érkezhet

Marin Jurina a szaúd-arábiai kalandja után Diósgyőrben folytathatja pályafutását.

Jurina visszatérhet Borsodba

Fotó: Dömötör Csaba

Vasárnap véget ért a labdarúgó NB II, a bajnok Diósgyőri VTK csaparának játékosai pedig elkezdik szabadságukat. A klub menedzsmentje viszont azon lesz a következő hetekben, hogy a június közepéig, az élvonalbeli felkészülés kezdetére, kialakítsa az új játékoskeretet.
Arról már korábban beszámoltunk, hogy bal oldali védőt akarnak igazolni a piros-fehérek, a szerb Nemanja Antonov az Újpest FC-től, illetve Silye Erik a Vasas FC-től ékezhet erre a posztra, mindketten szabadon igazolhatók, csak a játékosokkal, illetve ügynökeikkel kell megegyezni.
Támadó szerződtetése is napirenden van a DVTK-nál, úgy tudni, hogy a bosnyák, horvát kettős állampolgárságú Marin Jurina köthet ki Diósgyőrben. A 29 éves csatár a mostani évadban a szaúd-arábiai Al-Faisaly FC gárdájában szerepelt, ahol a jövő hónapban lejár a szerződése. A támadó a 2022/23-as évadot még a Mezőkövesd Zsóry FC játékosként kezdte, tavaly augusztus végén váltott klubot. A dél-borsodiak élvonalbeli csapatában két és fél év alatt 81 NB I-es bajnokin 21 találatot szerzett a most 29 esztendős, 188 centi magas támadó.

Senkó sorsa
Kapusposzton is várható változás. Lapunk értesülései szerint az idén januárban, a Juventus FC tartalék gárdájától érkezett, 20 esztendős hálóőr, Senkó Zsombor annak ellenére nem marad, hogy több éves szerződést kötöttek vele. Ugyanis a DVTK tavaszi 18 bajnokiján mindössze 4 alkalommal kapott bizalmat, és bár sérülés és betegség miatt néhányszor hiányzott a keretből, a bajnokság hajrájában, a tét nélküli, a feljutás kiharcolását követő találkozókon sem kapott bizalmat. Mivel a 196 centis kapus védeni szeretne, és erre itt nem volt lehetősége, minden bizonnyal klubot vált. Mindez aligha éri váratlanul a diósgyőri klubot, ugyanis egy ukrán kapussal, – aki Antonovhoz Silyéhez és Jurinához hasonlóan szintén szabadon igazolható – már felvették a kapcsolatot, és közel vannak vele a megállapodáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!