Helyi sport

2023.05.26. 09:40

Bajnok ellen bajnoki főpróbázik a bajnok

A DVTK labdarúgócsapata a július végi NB I-es rajt előtt hat hetes közös felkészülést tart.

A diósgyőri Medgyes (jobbra) a Haladás elleni, múlt vasárnapi NB II-es évad záró után, július végén, az NB I-ben játszhatja a következő bajnokiját

Fotó: © Cseh Gábor

A labdarúgó NB I 2022/23-as évadjában ezen a hét végén van a zárás, szombaton estére derül ki, hogy a Budapest Honvéd és a Mol Fehérvár FC csapatai közül ki lesz a jövő évi, élvonalbeli bajnokság 12-es mezőnyének utolsó tagja. A jelenlegi első osztályúak közül a Ferencvárosi TC, a Kecskeméti TE, a Debreceni VSC, a Puskás AFC, a Paksi FC, a Kisvárda MG, az Újpest FC, a Mezőkövesd Zsóry FC és a Zalaegerszegi TE FC biztos, hogy hosszabbít, a kilenc gárda mellett a második vonal két feljutója, az NB II bajnoka, a Diósgyőri VTK és a 2. helyezett MTK Budapest lesz még tagja a július utolsó hét végéjén induló idénynek.
Utóbbi két csapat játékosai már a szabadságukat töltik, szemben a jelenlegi NB I-esekkel.
A DVTK-nak a felkészülési programja is körvonalazódik, a keret tagjai közel két hét mozgás, edzés nélküli szünetet kaptak, ám hétfőhöz egy hétre már egyéni tréningeket kell végezniük, és valamivel több, mint három hét után, június 15-én kell visszaérkezniük Diósgyőrbe. Ugyanis azon a napon, és másnap, a szokásos orvosi vizsgálatokon és fizikai állapotfelmérésen kell részt venniük. 

Hat hetes
A DVTK-nál a bajnokságot megelőző közös felkészülés ezúttal is hat hetes lesz, és június 19-én kezdődik. 
Két hazai edzőmeccs időpontja már megvan, június 28-án az NB III-as Putnok FC-t, július 22-én, bajnoki főpróbaként a ,,testvér csapatot”, az FC Kosicét, – a most véget ért másodosztályú szlovák küzdelemsorozatban a tavaszi 13 bajnoki meccsén veretlen maradt, a Diósgyőrhöz hasonlóan aranyérmet szerzett együttest – látják vendégül a piros-fehérek.
A két meccs között a tervek szerint külföldi edzőtáborba utazik a diósgyőri együttes, információink szerint az osztrák Alpokban készülnek majd, a német csapatok kedvenc felkészülési helyén, és a július elején ott tartózkodó együttesek közül kerülnek majd ki ellenfeleik. A DVTK vezetőedzője, Kuznyecov Szergej azt szeretné, ha táborozás során 3-4 edzőmeccset vívnának. 
Az, hogy mikor és ki ellen kezdi az 57. élvonalbeli idényét a DVTK, még nem ismert, ugyanis a július 29-i rajt előtt a jövő hónap második felében készítik el a sorsolást a labdarúgó szövetségben. Az viszont biztos, hogy nyáron öt bajnoki fordulót is rendeznek az NB I-ben (a versenynaptár szerinti játéknapok: július 29., augusztus 5., 12., 19., 26.).

DVTK program
A DVTK labdarúgócsapatának tervezett programja a bajnoki rajtig
Június 15-16.: orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés
Június 19.: a közös felkészülés kezdete Diósgyőrben
Június 28.: DVTK – Putnok FC (felkészülési mérkőzés)
Június 30.-július 13.: külföldi edzőtábor (3-4 felkészülési mérkőzéssel)
Július 22.: DVTK – FC Kosice (felkészülési mérkőzés)
Július 29.: NB I, 1. forduló 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!