Labdarúgás

2023.04.30. 11:30

DVTK: 1 a 3463 ellen és az elfogyott

A tavaszi szezon nézőcsúcsa lehet a vasárnapi, az évad legnagyobb nézőszáma nincs veszélyben.

DVTK szurkolók

Fotó: Ádám János

Mint arról már beszámoltunk: az NB II-ben listavezető DVTK labdarúgócsapata, azok után hogy egy hete, öt fordulóval az évad zárása előtt bebiztosított feljutását az NB I-be a HR-Rent Kozármisleny otthonában elért 3-2-es sikerrel, vasárnap, három körrel az idény vége előtt bajnoki címet ünnepelhet.

Lehet, hogy játék nélkül, amennyiben a vasárnap 18.00-kor kezdődő MTK Budapest – FC Ajka mérkőzésen nem születik hazai győzelem. Ha viszont a tabella 2. helyén álló fővárosiak nyernek, akkor a Diósgyőrnek a pályán kell kiharcolnia az első helyet, ehhez a vasárnap 20.00-kor kezdődő FC Aqvital Csákvár elleni hazai összecsapáson a döntetlen is elegendő a piros-fehéreknek.

A késői kezdés és az élő televíziós közvetítés ellenére élénknek mondható az érdeklődés a diósgyőri szurkolók részéről a mérkőzés iránt. Vasárnap reggel 8 óráig, a hazai szektorokba összesen 3463 jegy talált gazdára elővételben. Érdekesség, hogy a lelátón a hazai túlerő nagyon erős lesz, mert a meccs napjának reggeléig a vendég szektorba mindössze 1 jegyet adtak el...

Növekszik

A közel 3,5 ezres hazai nézőszám az esti kezdésig még biztosan növekszik, és aligha kérdés, hogy a tavasz eddigi leglátogatottabb bajnokiját, a Békéscsaba 1912 Előre elleni találkozót (1-0), az akkori 3872 főt túlszárnyalja majd a nézettség, ám az évad csúcsa, a 2022. november 13-án lejátszott Nyíregyháza SFC elleni találkozó (2-0) 7340 fős létszáma az előjelek szerint nincs veszélyben. Ahogy legutóbbi bajnoki ünnep nézőszáma sem, amelynek során, a 2011. június 4-én, 19.30-tól lejátszott Diósgyőri VTK – Restart-Ceglédi VSE (6-1) mérkőzés történéseit 9000 néző élhette át a helyszínen.

És, ha már szó esett a Nyíregyháza SFC-ről: a jövő héten vasárnap a szabolcsi csapat vendége lesz a DVTK, de nem a megyeszékhelyükön, hanem a stadionjuk átépítése miatt Balmazújvárosban. Erre a bajnokira mindössze 300 vendég belépőt kapott a diósgyőri klub, és ez már mind elfogyott. Ugyanis a DVTK nem kezdte el az értékesítést, hanem a jegyelosztást a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Irodára bízta. Ez utóbbi vezetője, Martini Emil ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a bilétákhoz azok a fanatikusok juthatnak hozzá, akik ebben a szezonban aktívan jelen voltak a lelátókon, a hazai és idegenbeli meccseken.

Ön szerint megszerzi ma a bajnoki címet a DVTK?

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!