Jubíleum

2024.04.28. 20:15

Öt éve dolgozik Mádért a Gyökereink Egyesület

Tokaj-Hegyalja egyik páratlanul szép településén, Mádon működik a Gyökereink Egyesület. A szervezet elsődleges célja a helyi örökség megőrzése, továbbadása, az értékek ápolása.

Boon.hu

A legkisebbek is ott voltak

Forrás: Mád

Az egyesület lelkesen dolgozik a település szépítése, a helyi közösség erősítése, a rászorulók támogatása érdekében. Támogatják az egészségmegőrzési programokat, véradásokat. Felvállalta a szervezet a gondosóra igényléshez kapcsolódó ügyintézést, segítenek azoknak a külföldön élő időseknek, akik utolsó éveikre szeretnének hazaköltözni. Az idősek mellett a rászoruló fiatalokkal is kiemelten foglalkozik a civil szervezet: tavaly augusztusban például a helyi roma gyerekeket vitte el a debreceni Kerekerdőparkba egy kirándulásra. 

Az ünnepélyen
Forrás: Mád

Az elmúlt években - a helyi lakosok támogatásával - megújították Mád kőkeresztjeit. Minden évben csatlakozik a szervezet a TeSzedd országos programhoz is egy-egy szemétszedő túra megszervezésével. Évek óta feladatuknak tekintik a helyi temető gondozását, valamint olyan sírok ápolását, ahol a hozzátartozók ezt nem tudják megtenni.
Az egyesület rendszeresen szervez különféle programokat a helyi közösség erősítése érdekében is: farsangi mulatságok, gyereknapok, nyári táborok, adventi programok, koncertek sokaságát rendezték már meg, népszerű előadókat invitálva a településre.
Az 5. születésnapjuk alkalmából, több, mint kétszázan ünnepeltek együtt kicsik és nagyok. A jó hangulatot Tihanyi-Tóth Csaba és Bognár Rita estje is fokozta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában