Labdarúgó NB II, DVTK

2023.04.26. 20:19

Újabb győzelem, közel a bajnoki cím (fotókkal)

A diósgyőri labdarúgócsapat a hajrában harcolta ki a győzelmet, a csereként beállt Jurek góljával.

DVTK vs. Szeged

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB II. 34. fordulójában szerdán este az NB I-be jutását vasárnap bebiztosító, listavezető, a bajnoki címere törő Diósgyőri VTK csapata a Szeged-Csanád GA együttesét fogadta.

A piros-fehéreknek az első hely ,,megkövérítése” mellett a revans miatt is kellett a győzelem, ugyanis a két csapat legutóbbi két diósgyőri meccsét a Tisza-partiak nyerték.

DVTK
Fotó: Ádám János

A hazai együttes kezdője két helyen változott a három nappal ezelőtti bajnokihoz, a HR-Rent Kozármisleny otthonában 3-2-re megnyert meccshez képest: a két szélső védő, Csirmaz és Bokros csak kispados volt, Farkas D. és – aki Mislenyben a 90. percben az NB I-be lőtte a DVTK-t, vagyis – Medgyes bizalmat kapott Kuznyecov Szergej vezetőedzőtől. A piros-fehéreknél ezúttal sem volt keretben a kezelésekre járó Gera D., és a sérült Senkó, valamint Eppel. Utóbbi játékos belgyógyászati műtéten esett át, és emiatt ebben az évadban már nem lép pályára.

A szegedi csapat kezdője szintén két helyen változott. Az előző fordulóban a Pécsi MFC-t hazai környezetben 1-0-ra legyőző gárdából Farkas A. sárga lapok miatti eltiltását töltötte, Szatmári L. pedig a padra került, kettejük kárára Szakály D. és Papp Á. kapott bizalmat.

A meccs kezdésekor az eső is beindult, húsz percen át szakadt az égi áldás, aztán kisütött a nap, és jött a szivárvány. A pályán ekkor a Szeged állt jobban, köszönhetően annak, hogy az 5. percben Géresi 11-esből a a kapu jobb oldalába gurított (0-1).

A büntetőt azért kapta a vendég együttes, mert előtte Holdampf becsúszása során Papp Á. lábát találta el a büntetőterületen belül. Történt mindez a kék-feketék első akciójának, kontrájának végén. Ebből volt még, a 12. minutában egy 4 a 3 elleni fölényt tékozolt el a látogató, miközben, előtte, utána a DVTK a szokásos offenzív fociját tolta. A labda a szegedi térfelén, a pálya egyharmadán töltötte a legtöbb időt, a hazaiak két szélső védője is a tiszai falban kereste a rést. És volt, amikor ezt megtalálták a lyukat piros mezesek. Ebben Lőrinczy járt elől, a technikás labdarúgó volt a diósgyőriek legveszélyesebbje. Aki gólt ugyan nem szerzett az első játékrészben, ,,csak” egy kapufát súroló lövése és egy gólpassza volt.

A 31. percben az ő jobboldali szöglete után fejelt Bárdos 6 méterről a kapu jobb oldalába (1-1).

Az első felvonás a DVTK nagy mezőnyfölényét hozta, de a Géresiék kontráiban benne volt a veszély, úgyhogy nem volt unalmas, egysíkú a játék.

Fordulás után

A második félidőben viszont már nem futotta ellenakciókra a vendég együttestől, óriási prés alatt játszottak, a Diósgyőr folyamatosan gyömöszölte a labdát a szegedi kapu felé. A Tisza-partiak védekeztek, védekeztek és védekeztek, húsz perc kellett nekik ahhoz, hogy kiszabaduljanak, ekkor tűntek fel először a hazai kapu előtt. A tiszavirágzásuk után az következett, ami addig volt, a DVTK nagy nyomást helyezett a vendégekre.

Érdekesség, hogy sokáig egyik edző sem cserélt, mindkét oldal a 74. percben változtatott először, és a módosítás a piros-fehéreknek jött be. Jurek 10 perc játék után betalált, Cseke balról érkező beadását középen Lukács D. csúsztatta meg fejjel, a fiatal támadó pedig 6 méterről volt eredményes (2-1). A 18 éves csatár ezzel a tizedik idénybeli gólját szerezte, amelyek közül ez a mostani volt a nyolcadik, csereként.

A hajrágóllal a DVTK újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé vezető úton.

Diósgyőri VTK – Szeged-Csanád GA 2-1 (1-1)

 

Diósgyőr, 3030 néző. V.: Sipos T. (Szalai D., ifj. Varga G.).

 

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Medgyes (Bokros, 79.) – Cseke, Holdampf, Bényei (Jurek, 74.) – Lukács D., Lőrinczy, Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

 

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey (Kővári, 74.), Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Szakály D. (Szatmári L., 87.), Gajdos – Prosser, Bíró B., Géresi – Papp Á. (Haruna, 87.). Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic.

 

Gólszerző: Bárdos (31.), Jurek (84.), ill. Géresi (5. - 11-esből).

 

Jók: Lőrinczy, Medgyes, Cseke, Bárdos, ill. Molnár-Farkas, Szilágyi Z., Tóth B.

 

Kuznyecov Szergej: – Minden érdem a játékosoké. Nem számítva az első percekben kapott gólt, a játékosok megpróbálták megvalósítani, amit elterveztünk, az agresszív letámadás megvolt. Előfordult pár hiba az elején, a középzónában, voltak kontrák. A szünetben megmutattuk a csapatnak, hogy mit kell javítani. Ez meg is történt, kapura lőni sem volt esélye az ellenfélnek, a félpályán is alig jöttek át a második játákrészben. A hit, az akarat, a győzelmi vágy meghozta a győztes gólt a hajrában.

 

Aleksandar Stevanovic: – Gratulálok a DVTK-nak a feljutáshoz, a győzelemhez. Jó alkalmunk volt a tapasztalatszerzésre, ugyanis már egy első osztályú csapat ellen játszottunk. Úgy gondolom, hogy ezt a meccset az első félidőben veszítettük el, amikor a vezető gólunk – miközben fegyelmezetten védekeztünk, – volt lehetőségünk még további találatokat szerezni, de nem éltünk ezzel. Egy ilyen ellenféllel szemben nem szabad kihagyni a koncentrációban, kétségtelen, hogy a DVTK minden játékelemben veszélyes volt, megbüntettek bennünket a hibáinkért.

 

Eredmények:

 

Merkantil Bank Liga NB II, 34. forduló:

 

Diósgyőri VTK - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (1-1)

Pécsi MFC-Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (0-1)

 

korábban:

FC Ajka-Gyirmót FC Győr 1-0 (1-0)

Aqvital FC Csákvár - HR-Rent Kozármisleny 2-3 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus FC-Credobus Mosonmagyaróvár 0-1 (0-0)

Szombathelyi Haladás-Békéscsaba 1912 Előre 2-1 (1-1)

BFC Siófok-Dorogi FC 1-1 (1-1)

ETO FC Győr-Budafoki MTE 1-1 (0-0)

 

csütörtökön játsszák:

Tiszakécskei LC-MTK Budapest 17.00

Soroksár SC-Szentlőrinc 17.00

 

Az élcsoport: 1. (és feljutott) Diósgyőri VTK 77 pont, 2. MTK Budapest 66/33 mérkőzés, 3. FC Ajka 61

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!