Labdarúgás

2023.04.16. 07:00

Kuznyecov ilyen közel, távol van a Puskástól

A diósgyőri labdarúgócsapat ukrán, magyar vezetőedzője visszatalálhat oda, ahonnan jött.

Kuznyecov Szergej szeretné győzelemre vezetni Budafokon a Diósgyőrt

Fotó: Bujdos Tibor

Kuznyecov Szergejt, a DVTK NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjét néhány napja a sportal.hu sporthírportál a Puskás AFC NB I-es gárdájának lehetséges új szakvezetőjeként említette.

Természetesen nem zárható ki, hogy ez így lesz, ugyanis lejár a felcsúti klub vezetőedzőjének, Hornyák Zsoltnak a szerződése. A felvidéki szakember négy éve, 2019 nyara óta dolgozik a Puskás AFC-nél, ahová első körben kettő plusz egy évre, ezt a kontraktust 2021. április 1-jei keltezéssel – szinte biztos, hogy nem tréfából – egy évvel meghosszabbították, a Puskás AFC bejelentése szerint. Maradásával kapcsolatban azóta újabb bejelentés nem történt, és meglepetés lenne, ha a bajnokság hajrájában ilyen történne, azok után, hogy eddig nem volt ezzel kapcsolatos nyilatkozat. Már csak azért is, mert a korábbi diósgyőri vezetőedző, sportigazgató Benczés Miklós első felcsúti időszakában, 2012 és 2015 nyara között azt a policyt követte a Fejér megyei klub, hogy a kontraktus végén, szépen, barátsággal elköszöntek egymástól. Valószínűleg így történik majd ez Hornyák Zsolt esetében is, ami azt jelenti, hogy a következő évadot szinte biztos, hogy új vezetőedzővel kezdi a Puskás AFC.

A Puskás mellett

Kuznyecov Szergej Felcsútra szerződése mellett sok minden szól.

- Például az, hogy onnan jött Diósgyőrbe. Ugyanis a DVTK-nál történt munkába állását (2022. 08.24.) követően, az első diósgyőri nyilvános szereplésén elhangzottakról az alábbiakat írtuk: ,,Bár az 1982. augusztus 31-én Harkivban született tréner legutóbbi „nagy” munkája lejárt tavaly májusban (a görög Panathinaikosnál volt másod­edző), nem tétlenkedett, hiszen egyrészt képezte magát, másrészt nemrégiben részt vett a felcsúti Pancho Arénában megrendezett Puskás Suzuki Kupa elnevezésű U17-es nemzetközi tornán, ahol a Dinamo Kijev edzője volt. Ezen kívül azt is elmondta, hogy már egy ideje Magyarországon tartózkodik, és ­Felcsúton, a Puskás Akadémián két korosztálynál is „segített” a szakmai stábnak.”

- Például az, hogy sikeres, az első önálló szakvezetői munkáját szinte biztos, hogy a várakozásoknak megfelelően végzi el, és az első osztályba juttatja vissza a DVTK-t.

- Például az, hogy ambiciózus, fiatal szakember, aki eddigi edzői munkásságában, mások segítőjeként nemzetközi szinten jegyzett csapatoknál is dolgozott, és bár nyilatkozataiban talán egyszer sem említette, hogy nemzetközi porondon szereplő csapatnál szeretne tevékenykedni a közeljövőben, a hozzá közel állók szerint ezt a célt tűzte maga elé az edzői pályán.

- Például az, hogy a Puskás AFC tulajdonosi tanácsadója, Komjáti András – akik több forrás szerint tavaly augusztusban a Diósgyőr kispadjára ,,ajánlotta” Kuznyecov Szergejt – nem talált jobb programot magának csütörtökön estére, minthogy – az M4 Sport felvételének tanulsága szerint – élőben nézze meg az NB II 31. fordulójában lejátszott Budafoki MTE – Diósgyőri VTK (1-2) bajnoki mérkőzést.

A Diósgyőr mellett

Kuznyecov Szergej Diósgyőrben maradása mellett sok minden szól.

- Például az, hogy a DVTK-hoz szerződését követő bemutató sajtótájékoztatón Bajúsz Endre sportszakmai igazgató honlapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a szakvezetővel 3 éves szerződést kötöttek, ami azt jelenti, hogy még két évig él a kontraktusuk.

- Például az, hogy honlapunk információja szerint a klub és a vezetőedző között létrejött szerződésben nem szerepel olyan opció, ami alapján a szakvezető egyoldalúan felbonthatná a 2025 nyaráig érvényes megállapodást.

- Például az, hogy honlapunk információja szerint a felcsúti klub elvileg csak úgy tudná szerződtetni Kuznyecov Szergejt, ha ,,lelépési pénzt” fizetne a DVTK-nak, de ez ügyben még nem történt egyeztetés a két klub között.

- Például az, hogy az ígéretes jövő előtt álló, az edzői pályán tett első lépései után, egy osztállyal feljebb további fejlődési, bizonyítási lehetőséghez jutna a DVTK-nál Kuznyecov Szergej, mert ezzel a sorban következő létrafokra lépne. Ahelyett, hogy egy nemzetközi kupa szereplésre esélyes csapathoz szerződne, ugyanis ez esetben két fokot kellene vennie, ami rizikósabb.
- Például az, hogy még ,,csak” 40 éves, és van ideje arra, hogy nemzetközi karriert fusson be, hogy az ottani sikeres szereplés előtt tapasztalatokat szerezzen egy újonc NB I-es együttesnél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!