Labdarúgás: MTK-DVTK

2023.03.29. 08:00

Kezdőrúgás: csak a kezdőkörben

Az MLSZ kvázi rehabilitálta Senkó Zsombort, a DVTK kapusát.

Az MLSZ kvázi rehabilitálta Senkó Zsombort, a DVTK kapusát.

Forrás: MW

Fotó: Török Attila

Azok után, ami március 13-án, hétfőn este az MTK Budapest – Diósgyőri VTK NB II-es futballrangadó második félideje előtt történt, a kezdőrúgások szabályozása mellett tette le voksát a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Mint arról korábban beszámoltunk: az említett meccs második félidejének kezdőrúgását a fővárosi klub 7 éves játékosa, Varga Énok végezte el, aki egy máig nem tisztázott személy, vélhetően egy felnőtt sugallatára, a hagyományos, egy passzos kezdőrúgás helyett kapura vezette a labdát, és megpróbálta a DVTK hálóját megzörgetni. Ebben akadályozta őt meg a diósgyőriek cerberusa, Senkó Zsombor, akinek a vendég kispadról szóltak, hogy védje ki a lövést, amiből végül kettő is lett, mert a hálóőrről kipattanó labdát ismét kapura vezette az ifjú játékos. Mint utóbb kiderült, – mert későbbi nyilatkozatában elismerte, – a védésre biztató személy Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője volt.

Az eset nagy média port vert fel, Senkó Zsombor volt minden, csak rendes ember nem a komment cunamiban, amelyben olyan véleményvezérek is megszólaltak, mint Bayer Zsolt, aki azt üzente az ,,Ukrán edző…” címet viselő publicisztikájában

Tudod mit, edző bácsi? Takarodj haza inkább. És vidd magaddal a kapusod is…

Az érzelmektől túlfűtött időszak lecsengése után két héttel, önmagához képest gyorsan állást foglalt a Magyar Labdarúgó Szövetség. Sípos Jenő, a szövetség szóvivője kedden arról tájékoztatta az M4 Sport szerkesztőségét, hogy azt kérik a kluboktól, hogy a jövőben három szabály betartása mellett szervezzenek kezdőrúgásokat:

1. A kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg.

2. A kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgást végző se hagyja el a kezdőkört.

3. A kezdőrúgást végső az ünnepi aktus után a lehető leggyorsabban, a legrövidebb úton hagyja el a pályát.

Az indoklás szerint a nagy visszhangot kiváltó ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések másodpercre megtervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek.

A döntést nevezhetnénk Senkó Zsombor rehabilitálásának is, ami után már csak azt lenne jó tudni, hogy ki mossa le a gyalázatot a kapusról, illetve, hogy ki volt Varga Énok ,,felbújtója”, ha esetleg nem magától találta ki a 7 éves fiú a labda kapura vezetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában