Labdarúgás: MTK Budapest – Diósgyőri VTK

2023.03.14. 09:24

A kezdőrúgás végét kétszer védte Senkó (szavazással)

Érdekes, és beszédtémára okot adó esemény történt a hétfő esti MTK Budapest – Diósgyőri VTK (4-2) NB II-es labdarúgó bajnoki második félidejének elején.

A rendező klub szervezésében az ünnepélyes kezdőrúgást az MTK egyik utánpótláskorú labdarúgója, Varga Énok végezte el. A 7 éves fiú a kezdőrúgás helyett kapura vezette a labdát, amelynek végén Senkó Zsombor, a DVTK kapusa lábbal útját állta a gólvonal felé tartó lasztinak. A kezdőrúgó kisfiú a kipattanó után újra próbálkozott, második kísérlete a hálóőr ölében halt el.

A diósgyőriek kapusa ezzel sok néző számára lett unszimpatikus, az érvek szerint azért, mert szívtelen volt, nem engedte, hogy az MTK mezes fiatal palánta a kapuba küldje a labdát, és ezzel ,,gólt” ünnepelhessen. Lehet, hogy Senkó Zsombor, 20 éves, fiatal felnőttként nem olyan döntést hozott, amellyel utólag szívesen azonosul, és ha vissza lehetne tekerni az idő kerekét, most másképp cselekedne, elfordulna, kisétálna a kapuból, hagyná az ifjút, hogy örüljön.

Az eset kapcsán nem sok szó esik arról – a gyerek szomorító Senkó mellett –, hogy itt nem egy kezdőrúgás volt műsoron, hogy valakik elfelejtették elmondani a kisfiúnak, hogy ez az aktus miről szól, vagy rossz értelmezéssel engedték a pályára Varga Énokot, illetve nem szervezték be az örömszerzőnek indult akcióba a diósgyőrieket.

A meccs utáni sajtótájékoztatón is téma volt az eset, Kuznyecov Szergej, a DVTK szakvezetője kapott ezzel kapcsolatban kérdést, ő erről annyit mondott, hogy a kisfiú megindulhatott volna az MTK kapuja felé is.

Az biztos, hogy az ünnepélyes kezdőrúgásból szomorúság lett. De hátha segít abban, motivációt ad arra Varga Énoknak, hogy legközelebb, tizenegynéhány évvel később, egyszer majd élesben, visszavágásként, Senkó mögé küldje a lasztit.

Ön szerint, be kellett volna engednie a kisfiú gólját a DVTK kapusának?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!