Triatlon

2022.11.25. 11:01

Kiss Gergely ezüstérmes lett a világbajnokságon

A tiszaújvárosi triatlonos nagy sikert ért el az U23-asok mezőnyében, Abu-Dhabiban.

Kiss Gergely (balra) érmet szerzett a vb-n

Fotó: Magánarchívum

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeit képviselő Kiss Gergely fantasztikus versenyzéssel ezüstérmet harcolt ki ma, az Abu-Dhabiban megrendezett U23-as triatlon világbajnokságon. 

Kiss Gergely, valamint további két magyar induló, Dévay Zsombor és Dobi Gergő egy 36 ország, 70 sportolóját felvonultató elit mezőnyben próbálhatott szerencsét az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában. Az U23-as korosztály képviselőire az olimpiai táv, azaz 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás teljesítése várt. 


Azonos időt futott a győztessel

Kiss Gergely az úszást az első csoporttal teljesítette, 18:07 perces idejének köszönhetően az élbollyal kezdhette a kerékpározást. A második depózást követően, a mindent eldöntő zárószámban a győztessel azonos időt, 30:57 percet futott, így harcolta ki a világbajnoki második helyet. A megyei triatlonos ezzel a bravúros teljesítménnyel folytatta a tiszaújvárosiak elmúlt években, az U23-as világbajnokságokon elért remek szériáját, ugyanis Lehmann Csongor 2019-es ezüst-, és 2021-es aranyérme mellé, egy újabb ezüstöt hozott. 

– Szerencsére minden zökkenő mentes volt az utóbbi hetekben, sikerült elkerülni a betegséget, sérülést, maximálisan tudtam koncentrálni az edzésekre – nyilatkozta Kiss Gergely. – Két hétig klubtársammal, Lehmann Csongorral Spanyolországban, majd három héten át, a magyar válogatottal Cipruson, ideális körülmények között gyakorolhattam. Nehéz küzdelemre számítottam, ami nagyon is bejött.  Próbáltam felvenni a versenyt a korosztály legjobbjaival, szerencsére minden összeállt, így jöhetett össze ez a nagy boldogságot jelentő szereplés.

Tények

U23-as triatlon világbajnokság, férfiak (70 induló): 1. Connor Bentley (brit) 1:50:15 óra, 2. Kiss Gergely (magyar) 1:50:24, 3. Hamish Reilly (brit) 1:50:29, …18. Dobi Gergő (magyar) 1:52:31, …24. Dévay Zsombor (magyar) 1:53:21.

Címkék#triatlon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!