Röplabda

2022.11.14. 16:24

Dupla hazai Challange a GP-VRCK-nak

Két egymást követő napon odahaza játszik nemzetközi kupameccset a barcikai férfi röpicsapat.

Szerdán és csütörtökön nemzetközi kupameccseket játszik a Vegyész

A GreenPlan-VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata ezen a héten megkezdi az évad nemzetközi szereplését. A kék-sárgák a harmadik számú európai sorozatban, a Challenge Kupában a 16 közé jutásért az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv együttese ellen küzdenek. A kiírás szerint oda-visszavágós párharc várna a felekre ebben a körben (is), és bár a további 15 párosításban már megrendezték az első meccseket, ám a Barcikának az izraeli bajnok ellen csatája annyiban mindenképpen különleges lesz, hogy mindkét találkozót, az első és a második mérkőzést is a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban rendezik meg, ezen a héten. Az elsőt szerdán 18.00-tól, a visszavágót pedig csütörtökön, szintén 18.00-tól. 

Az okokról Tóth Milán, a Green-Plan-VRC Kazincbarcika sportigazgatója a következőket mondta: 

– A sorsolás után felvettük a kapcsolatot ellenfelünkkel, és mivel az időpont egyeztetése idején hazánk konzuli szolgálta fokozott kockázattal látogatható országként jellemezte Izraelt, így felvetettük a Maccabi Yeadim Tel-Avivnak, hogy belemennének-e abba, hogy mind a két mérkőzés Kazincbarcikán legyen. Mivel nyitottak voltak erre, igazából nem derült ki, hogy ha nekünk útra kellett volna kelnünk, hol rendeznék meg a meccset, de azt hiszem ez, így utólag már lényegtelen. Ugyanis a költségek viselésében megállapodtunk, így mindkét összecsapást élőben megtekinthetik a szurkolóink.

Azok, akik belépőt váltanak, amelyet a felnőttek 1000, a diákok és a nyugdíjasok 500 forintért tudnak megvásárolni a mérkőzések előtt a csarnokban.

Érdekesség

Érdekesség, hogy a barcikai röplabdacsapat 21 évvel ezelőtt játszotta első nemzetközi tétmérkőzését,  ugyancsak izraeli ellenféllel szemben, és a Hapoel Yoav Kfar-Saba elleni meccseknek szintén a mostanihoz hasonló volt a forgatókönyve, egymás után két nap, Kazincbarcikán mérkőztek meg a felek. Az akkor a második számú európai kupasorozatban, a CEV Kupában, 2001. november 10-én lejátszott meccsen 3:2-re, másnap pedig 3:0-ra nyertek az izraeliek.

És, ha már CEV Kupa: ebben az évadban mindössze két férfi csapat képviseli a magyar színeket a nemzetközi kupákban. A legrangosabb megméretésben, a Bajnokok Ligája 29 fős mezőnyében nem indult magyar gárda, mert a magyar bajnok Pénzügyőr SE nem vállalta a szereplést, a CEV Kupában a hazai ezüstérmes Fino Kaposvár svájci ellenféllel, a Volley Schönenwerd gárdájával küzd a 16 közé jutásért (az első meccset a svájciak, hazai környezetben 3:0-ra nyerték meg).

Túl egy körön 

Az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv csapata egy körön már túl van a Challange Kupa idei sorozatában, ugyanis nekik a 32 közé jutásért is pályára kellett lépniük. Ennek során az ellenfelük a koszovói bajnok, a Luboteni Ferizaj volt, akik ellen mindkét meccsüket Tel-Avivban játszották: október 11-én 3:0 (5, 9, 9)-ra és 12-én is 3:0 (2, 14, 11)-ra győztek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!