Labdarúgás

2022.11.04. 20:30

A Szeged nem előzheti meg a DVTK-t

A vasárnapi meccs kérdése, hogy a Szeged elleni rossz sorozatát meg tudja-e szakítani a Diósgyőr.

A Tisza-partra utaznak a piros-fehérek

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 15. fordulójában, vasárnap 15.00-tól a Szeged-Csanád GA együttesének vendége lesz a Diósgyőri VTK csapata. Az októberi hatos ugrás során, mindkét csapat 13-13 pontot gyűjtött, és előre lépett a tabellán az előző hónap termésével. A DVTK feljutó helyen áll, 2. a táblázaton, a Tisza-parti gárda pedig a 4., három ponttal vannak lemaradva a piros-fehérektől. Alakuljon bárhogy is a meccs, a szegediek nem tudják megelőzni a több győzelemmel álló Diósgyőrt. A vendégeknek lenne miért törleszteniük, hiszen a két csapat egymás elleni tavalyi két mérkőzését egyaránt a Szeged nyerte: Dragan Vukmir irányításával odahaza 2-1-re, Diósgyőrben 5-0-ra diadalmaskodtak. Ezek után nem sokkal, utóbbi edző a DVTK-nál kapott állást, ami rövid ideig tartott, a Szeged legutóbbi diósgyőri kirándulása során, Magyar Kupa meccsen, amikor 1-0-ra győzött, már a mostani vezetőedzők ültek mindkét kispadon.

A DVTK számára ezzel a mostani meccsel egy nehezebbnek ígérkező sorozat kezdődik, már, ami az ellenfelek játékerejét illeti. Ám lehet, hogy a pályán ennek ellenére könnyebb dolguk lesz a piros-fehéreknek, mint az előző hetekben, ugyanis a zömében az alsóházban található, többségében szinte csak a védekezésre koncentráló együttesek után olyan ellenfelek várnak a diósgyőriekre, akik nyitottabb játékkal rukkolhatnak elő. De lehet, hogy ez a Szegedre éppen nem lesz igaz.

Defenzív

– A Szeged hozzánk hasonlóan a feljutásért harcol, ezért természetesen ezúttal sem számítok könnyű mérkőzésre – mondta Kuznyecov Szergej. – Defenzív csapathoz utazunk, akik az utolsó öt találkozójukon csak két gólt kaptak, a kupameccsen pedig mi is megtapasztaltuk, hogy mennyire nehéz feltörni Aleksandar Stevanovic alakulatának védekezését. Reméljük, hogy meg tudjuk találni az ellenszerét a hazaiak játékának, hiszen a célunk ezúttal is a három pont megszerzése. Sajnos, ismét vannak hiányzóink. Könyves az előzetes várakozásokkal szemben továbbra sem száz százalékos, ezért rá biztosan nem számíthatunk. Póser kapus derékbántalmak miatt nem tud elutazni a csapattal, egyelőre a diagnózisra várunk, Szőke szereplése pedig egy combsérülés miatt kérdéses.

Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Holdampf, Cseke, Bényei – Gera, Lukács D., Koman.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!