NB II

2022.10.09. 20:55

Az öngól és a megpattanó

Két gólt szerzett a DVTK Békéscsabán, a hazaiakról a kapuba pattanó labdákból nyert meccset.

MI

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A labdarúgó NB II 11. fordulójában, vasárnap délután a meccset osztályozós helyről kezdő, Békéscsaba 1912 Előre csapatának vendége volt az NB I-be jutásért küzdő Diósgyőri VTK együttese. Utóbbiaknál Gera még nem épült fel sérüléséből, ahogy Könyves sem, Hegedűs J., Szűcs K. és Kotula pedig a diósgyőriek NB III-as tartalékcsapatában lépett pályára ugyanezen a napon. A piros-fehérek szakvezetője, Kuznyecov Szergej megmaradt volna a szerdai, hazai környezetben, a Dorogi FC elleni 2-1-es győzelmet kiharcoló kezdőcsapatnál, azonban a bemelegítés során kiderült, hogy Koman nem tudja vállalni a játékot, Bertus ugrott be helyette.

A meccs 61. percében a csereként beállt Szőke futott el a jobb oldalon, megpróbálta középre passzolni a labdát Lukács D.-nek, aki elől a menteni igyekvő Fazekas lábáról saját kapujának a bal alsó sarkéba pattant a labda, öngól (0-1). A 75. percben újra egy hazai játékosról pattant a saját kapujába a labda, Holdampf 21 méterről eleresztett lökete Zvara testéről vágódott a kapu bal oldalába (0-2). A túloldalon, a 86. percben Horváth P. jobboldali szögletét Máris fejelte a kapu felé, a labda útjába Czékus tette bele a fejét, és innen vágódott a laszti a ketrec bal oldalába (1-2). A vége, a csabai nyomás miatt izgalmas lett, de az eredmény nem változott.

Békéscsaba 1912 Előre – Diósgyőri VTK 1-2 (0-0)

Békéscsaba, 1228 néző. V.: Kovács J. Z. (Sinkovicz, Tőkés).

Békéscsaba 1912 Előre: Bukrán (Krnács, 36.) – Puskás, Fazekas, Albert I., Szalai D. – Horváth P., Zvara (Hodonicki, 87.), Kitl, Mikló (Máris, 67.) – Lukács R. (Hamed, 67.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros (Farkas D., 84.) – Cseke, Holdampf, Bényei – Lukács D. (Jurek, 84.), Eppel (Szőke, 58.), Bertus (Papp, 76.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Sárga lap: Szalai D. (39.), Czékus (45+1.). Zvara (70.).

Gólszerző: Czékus (86.), ill. Fazekas, öngól (61.), Holdampf (75.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!