KolorCity Kazincbarcika SC

2022.08.19. 07:42

Nem a tabellával foglalkoznak

A labdarúgó NB II. hét végi fordulójában hazai meccs vár a kazincbarcikai együttesre.

MI

A pillanat, amikor biztossá vált, hogy le kell cserélni Megyeri II. G.-t

Forrás: MW

Legutóbb talán akkor volt hasonlóan jó érzésük a második vonalbeli ­KolorCity Kazincbarcika SC szurkolóinak, amikor csapatuk a 2017/2018-as évadban – ugyancsak az NB III.-ból való feljutást követően – négy fordulót követően, 10 ponttal, a szintén ennyi egységgel rendelkező Kisvárda Master Good, valamint MTK Budapest mögött a harmadik helyen állt. A Barcika tehát (most is) nagyon jó pozíciót foglal el az NB II. aktuális táblázatán, éppen a 2. helyet 9 ponttal, előtte csupán a 10 pontos MTK Budapest tanyázik. Csak a tények kedvéért: a kék-sárgák jelenlegi keretében három olyan futballista van, akik emlékezhetnek az öt esztendővel ezelőtt történtekre, ugyanis Szemere Balázs 2, Süttő Attila 30, míg Heil Valter 32 meccsen lépett anno pályára. 

Nem volt könnyű 

A KBSC szerdán nagy diadalt aratott, 2–1-re nyert Mosonmagyaróváron. Minek köszönhető ez a siker? – kérdeztük Varga Attila vezetőedzőtől. 

– Nagyon jó koncentrációval lépett pályára a csapat, működött a taktikánk, megvolt a ritmusunk, valamint a megfelelő átmenetek, amelyek együttesen befolyásolták a meccs kimenetelét – nyilatkozta a tréner. – A fejpárbajokban alulmaradtunk, ebből volt veszélyes az ellenfél, viszont működött egymás kisegítése és a jó kohézió, s ezek átsegítettek bennünket a nehézségeken. Nem volt könnyű feladat ez a mérkőzés, mert fizikálisan rendkívül sokat kellett beletenni, de sikerült megoldani, aminek örültünk. 

A szakvezető ezúttal is több helyen módosított a kezdőcsapatot illetően, amivel kapcsolatban az alábbiakat tette hozzá. 

– Dvorschák azért nem volt a keretben, mert a meccs előtti éjszaka belázasodott, és az orvosi javaslat az volt, hogy ne játsszon – közölte Varga Attila. – A többi döntésnek szakmai háttere volt, ugyanis szerettem volna elosztani egyenletesen a terhelés-pihenés arányát, előtérben tartva a csapat érdekeit. Azért forgatjuk a keretet, hogy mindenkit tűzben tartsunk, olyan posztokon változtatunk, ahol ezt meg tudjuk oldani. Ezt szívesen teszem, mert az edzésmunkára, a hozzáállásra panaszom nincs, mindenki megérdemli, hogy játsszon. Nagyon rendben van az öltözőnk, a mostani kétnapos túrán nagyon fegyelmezett volt a társaság, boldog vagyok, hogy ilyen játékosokkal dolgozhatok együtt. 

A fejlődés érdekli 

Miként Békéscsabán, úgy Mosonmagyaróváron is történt barcikai kiállítás, ezúttal Takács kapott két sárga kártyát, és ezzel együtt pirosat. 

– „Taki” elkerülhette volna ezt a kiállítást, ez fegyelmezetlenség volt... – mondta Varga Attila. – Megértve, de el nem fogadva: előtte kihagyott egy ziccert, és azt hiszem, ebből még nem nyugodott le teljesen, amikor szabálytalan volt. Ez a megmozdulása, és az előző is megérte a sárga lapot, egy ilyen rutinos játékos öt percen belül nem állíttathatja ki magát. Még azon dolgozunk közösen, hogy visszanyerje a formáját, az erejét, de legközelebb nélkülöznünk kell, bízom abban, hogy meg tudjuk oldani a pótlását. 

Milyen szemlélni feljutó helyről a mezőnyt? – vetettük fel ezt is a szakmai munka irányítójának. 

– Nem érdekel... Nem értékelem túl az eddigi teljesítményünket, de le sem – húzta alá Varga Attila. – Semmit nem jelent, nem is szeretném, ha a játékosok ezzel foglalkoznának feleslegesen, és nem azzal, hogy mi az aktuális feladatunk. Persze, a sikernek, sikereknek örülünk, majd meglátjuk, hogy hol leszünk a bajnokság felénél, igazából az lesz a reális. Amennyiben akkor is körülbelül itt, akkor megelégedettséggel fogjuk fogadni, de mint már többször jeleztem: nekem a legfontosabb a fejlődés, hétről hétre, hónapról hónapra. 

Ugyanazon szemlélettel 

Egy hét, három meccs, vagyis nem „normális” a menetrend, kettő erőpróbán már túl van a Barcika, a harmadik vasárnap következik, 19 órától hazai környezetben. 

– A csütörtök egy speciális regenerálónap volt, ugyanis hajnali 3 órakor értünk haza – osztotta meg mindezt lapunkkal Varga Attila. – Péntektől folytatjuk a csapatszintű munkát, hogy maximálisan felkészüljünk a Kozármisleny ellen. Tartunk edzést pénteken, szombaton, illetve vasárnap is egy átmozgató jellegűt. 

Vajon mire számít a pillanatnyilag 4 pontos Kozármisleny ellen a tréner? 

– Itthon leszünk, és ennek előnyét szeretnénk élvezni – közölte Varga Attila. – Nehéz kilencven perc elé nézünk, mert egy jól passzoló, kombinatív ellenfél érkezik az arénába. Ebben a periódusban, amikor ez lesz a harmadik találkozó, fontos lesz a labdabirtoklás, és azon leszünk, hogy megfelelő válaszokat adjunk a Misleny futballjára. Szeretnénk nyomást gyakorolni rájuk, ugyanazzal a szemlélettel kell futballoznunk, mint amit az elmúlt napokban kaptam, láttam a társaságtól.

A játékosokról

Az első számú kapus, Megyeri II. G. megsérült a mosonmagyaróvári összecsapás 22. percében, le is kellett cserélni, Megyeri I. jött helyette a pályára. A KBSC „portása” agyrázkódást szenvedett, minekután egy kemény rúgást kapott a fejére, az eszméletét is elvesztette. Megjárta a kórházat is, de már a csapattal érkezett haza. Ezen tények ismeretében biztos, hogy nem lesz vasárnap a kezdőcsapatban, miként az eltiltott Takács T. sem. A várható összeállítás a Kozármisleny ellen: Megyeri I. G. – Szemere, Ur, Dvorschák (Szekszárdi), Süttő – Szabó B., Heil, Csatári – Kállai Z., Kurdics, Pálinkás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!