Multisport-Eb

2022.08.11. 08:23

A második multisport­bajnokság, megyeiekkel

Kilenc műfaj csaknem 5000 sportolója szerepel csütörtöktől a jövő hét vasárnapig.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Csütörtökön kezdődik és a jövő hét végéig tart Münchenben a kilenc sportág kontinensbajnokságát tömörítő multisport-Európa-bajnokság. A 11 napos eseményen közel 5000 sportoló áll rajthoz. A megyei versenyzők közül a Tiszaújvárosi TK triatlonosa, Lehmann Csongor ezen a héten szombaton férfi egyéniben indul, a Tiszaújvárosi KKSE kenusa, Bragato Giada – a szegedi Nagy Biankával párban – a kettesek mezőnyében, a 200 és az 500 méteres távon a jövő héten csütörtökön száll hajóba, míg a Diósgyőri VTK atlétája, Tóth Anna a magyar női 100 méteres váltó tagjaként – Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca és Kerekes Gréta társaságában – a jövő héten pénteken versenyez. A mostani multisport-Európa-bajnokságon a további magyar érdekeltségű sportágak a torna, az evezés, a kerékpár és az asztalitenisz lesznek, a németországi helyszín további két Eb-jén, a sportmászásban és a strandröplabdában nem lesznek jelen hazánk képviselői. 

A magyar sportolók 

A multisport-Eb-k történetében az idei lesz a második, az első ilyen sporteseményt 2018-ban rendezték meg, akkor a németországi Berlin és a skóciai Glasgow volt a helyszín, és érdekes módon „osztódtak” meg a programok a két város között. Ugyanis előbbi csak az atlétikának adott otthont, Skóciában viszont az evezés, a golf, a kerékpározás, a triatlon, a torna és az úszás is helyet kapott. A két várost akkor az kötötte össze, hogy egy időben, 10 napon át zajlottak az események, amelyek most egy helyszínre, pontosabban egy városba koncentrálódtak. A multisport-Eb-t az olimpiai játékok mintájára hozták létre, azzal a céllal, hogy ezáltal a sportágak nagyobb ­figyelmet kaphatnak a szurkolók és a támogatók részéről.

Ami a magyar résztvevőket illeti: a legkorábban kezdő sportágak névsorai már ismertek. A női tornacsapatban Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill kapott helyet, az evezősválogatottban Szabó Bence, Furkó Kálmán, Pétervári-Molnár Bendegúz, Simon Béla, Juhász Adrián, Galambos Péter, Tamás Bence, Bácskai Máté, Szabó Márton, Szigeti Roland és Pető Zsolt, míg kerékpárban Dina Márton, Peák Barnabás, Csengői Bálint, Szalontay Sándor, Orosz Gergő, Drijver Bertold, Borissza Johanna, Szabó Zsófia, Kercsó-Magos Zsuzsanna, Sáry Boglárka, ­Jászapáti Petra, Krausz Kristóf és Ujváry Zoltán képviseli a magyar színeket. 

Triatlonban nyolc magyar induló lesz, Lehmann Csongoron kívül Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia, Sárszegi Noémi, Bicsák Bence, Tóth Tamás, Dévay Márk és Dévay Zsombor áll rajthoz. Asztaliteniszben Majoros Bence, Szudi Ádám, Lakatos Tamás, András Csaba, Ecseki Nándor, Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett vesz részt a multisport-Eb-n. Az atlétáknál Tóth Anna mellett Takács Boglárka, Bartha-Kéri Bianka, Wagner-Gyürkés Viktória, Kozák Luca, Molnár Janka, Vindics-Tóth Lili, Szabó Barbara, Klekner Hanga, Lesti Diana, Gyurátz Réka, Szilágyi Réka, Szabó Nóra, Erdélyi Zsófia, Oláh Barbara, Récsei Rita, Madarász Viktória, Récsei Rita, Krizsán Xénia, Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca, Tóth Anna, Kerekes Gréta, Rapai Fanni, Nádházy Evelin, Simon Virág, Kriszt Sarolta, Csóti Jusztina, Máté Tamás, Huller Dániel, Szögi István, Szűcs Valdó, Szeles Bálint, Eszes Dániel, Palkovits István, Bakosi Péter, Szikszai Róbert, Huszák János, Halász Bence, Rába Dániel, Pars Krisztián, Csere Gáspár, Venyercsán Bence, Helebrandt Máté, Molnár Attila, Wahl Zoltán, Ajide Dániel és Steigerwald Ernő utazik Münchenbe, míg a kajak-kenu magyar válogatott keretét nem tették közzé, de az biztos, hogy Bragato Giada tagja lesz a delegációnak.

Európa-bajnokságok Münchenben

Sportágak, időpontok 
Torna: augusztus 11–21. 
Kerékpár: augusztus 11–21. 
Evezés: augusztus 11–14. 
Sportmászás: augusztus 11–18. 
Triatlon: augusztus 12–14. 
Asztalitenisz: augusztus 13–21. 
Atlétika: augusztus 15–21. 
Strandröplabda: augusztus 15–21. 
Kajak-kenu: augusztus 18–21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!