Labdarúgás

2022.07.01. 09:14

Mezőkövesd Zsóry FC: Tíz távozó már biztossá vált

Kérdéses, hogy Vutov és Katanec marad-e a mezőkövesdiek élvonalbeli labdarúgócsapatánál.

Berecz Csaba

Fotó: Bódi Krisztián

Az esztendő első fél évének utolsó napján sok játékossal kapcsolatban tisztult a kép a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapatának háza táján. A dél-borsodiak eddig hat új játékos érkezését jelentették be, Remzifaik Selmani (északmacedón, Renova), Nagy Gergő (Budapest Honvéd), Molnár Gábor (Diósgyőri VTK), Bobál Dávid (Zalaegerszegi TE FC), Kállai Kevin (Szombathelyi Haladás) és Kállai Zalán (Szombathelyi Haladás) folytatja a dél-borsodiaknál. 

Négy új fiú 

Rajtuk kívül további négy új fiú készül még a kövesdiekkel az első edzéstől, az utánpótlásból Bodnár Attila és Sipos József, valamint a Vasas FC utánpótlásából a 19 éves középpályás, Rédling Kevin és a III. Kerületi TVE-től érkezett 22 esztendős középpályás, Rabatin Richárd. 

– Utóbbi két játékossal szerződést is kötöttünk, mindketten nálunk folytatják pályafutásukat – mondta Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC sportigazgatója, akit a kölcsönből visszatérőkről is kérdeztünk: – Derekas Zoltánt és Kotula Mátét szerdán megnézte meccs közben Supka Attila vezetőedző, velük kapcsolatban néhány napon belül döntés születik. Ami biztos: az előző idényben az FC Csákvár NB II.-es gárdájánál szerepelt Alexander Torvund nem tér vissza, mert marad a dunántúli gárdánál, de nem mint kölcsönjátékos, ugyanis velünk már nincs élő szerződése. 

Lejárt a szerződésük 

Viszont nem csak neki nincs. Farkas Dánielnek sem, aki a korábbi bejelentések szerint az NB II.-es DVTK játékosa lett. A távozók létszáma csütörtökön viszont nagyot ugrott a kövesdieknél, ugyanis nyolc labdarúgónak járt le a szerződése, és közülük egyikük sem marad. Nevezetesen Antal Botond, Bősz Levente, Amir Bilali, Patrick Ikenne-King, Vági András, Nagy Dániel, és a kölcsönben szerepelt két játékos, a cseh Denis Granecny és az ukrán Vyacheslav Churko máshol folytatja. A kölcsönösök közül előbbi a Banik ­Ostravához, utóbbi a Kolos Kovalivkához tér vissza. Szintén nem marad Kövesden a román Andreias Calcan és Kocsis Gergő sem, mindkettőjükkel szerződést bontottak. Előbbi a román FC Arges játékosa lett, utóbbival kapcsolatban pedig nem kizárt, hogy marad a megyében, és a DVTK gárdájához igazol. 

Kérdéses 

Maradva még a nemeknél: nem lesz a sárga-kékek játékosa Mester Csaba sem, annak ellenére, hogy a 19 éves, korábbi utánpótlás válogatott támadó, aki az Austria Wien utánpótlásában nevelkedett, a felkészülést a kövesdiekkel kezdte meg. 

Mint megtudtuk: két labdarúgó helyzete még nem tisztázott. 

– Katanec és Vutov sorsa még kérdéses, nem vehető biztosra, hogy tagjai lesznek a 2022/23-as keretünknek – mondta Tóth László, aki arra a kérdésre, hogy Diósgyőrből Hegedűs János esetleg náluk folytatja-e a pályafutását, ezt felelte: – Átigazolási időszak van, úgyhogy semmi sem lehetetlen, az viszont biztos, hogy Hegedűs NB I.-es szintű labdarúgó.

Labdarúgás: a Mezőkövesd Zsóry FC keretéről

Érkezők: Remzifaik Selmani (északmacedón, Renova), Nagy Gergő (Budapest Honvéd), Molnár Gábor (Diósgyőri VTK), Bobál Dávid (Zalaegerszegi TE FC), Kállai Kevin (Szombathelyi Haladás), Kállai Zalán (Szombathelyi Haladás), Rabatin Richárd (III. Kerületi TVE), Rédling Kevin (Vasas FC utánpótlás), Sipos József (Mezőkövesd Zsóry FC utánpótlás), Bodnár Attila (Mezőkövesd Zsóry FC utánpótlás). 
Kölcsönből vissza: Derekas Zoltán (FC Csákvár), Kotula Máté (Budafoki MTE). 
Távozott: Farkas Dániel (Diósgyőri VTK), Denis Granecny (cseh, kölcsönből vissza, Banik Ostrava), Vyacheslav Churko (ukrán, kölcsönből vissza, Kolos Kovalivka), Antal Botond (lejárt a szerződése), Bősz Levente (lejárt a szerződése), Amir Bilali (albán–északmacedón, lejárt a szerződése), Patrick Ikenne-King (nigériai–magyar, lejárt a szerződése), Vági András (lejárt a szerződése), Nagy Dániel (lejárt a szerződése), Andreias Calcan (román, szerződésbontással, FC Arges), Kocsis Gergő (szerződésbontással). 
Kölcsönből vissza, távozott: Alexander Torvund (FC Csákvár-kölcsönből vissza, FC Csákvár). 

(A borítóképen: A sárga-kékek első edzése előtti eligazítás pillanata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!