DVTK férfi kézilabda

2022.06.30. 18:30

Húsz bajnoki mérkőzésükből tizenkilencet megnyertek

A piros-fehérek újra felkerültek a sportág hazai térképére.

KT

Forrás: Olvasónktól

A közelmúltban fejeződött be a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei I. osztályú férfi kézilabda-bajnokság. Az első helyet a DVTK csapata harcolta ki, és sikerével jogot szerzett arra, hogy az NB II. Észak-keleti csoportjában szerepeljen. 

Nagy fölénnyel 

A piros-fehérek tavaly alakították újjá szakosztályukat. Korábban, mint ismeretes, 1948 és 1977 között lehetett kézilabdázni a klubnál, aztán a műfajt negyvennégy évre száműzték a palettájukról. 

– Keretünk átlagéletkora úgy huszonhárom év volt, a fiatalok mellett csak egy-két idősebb játékost vonultattunk fel – kezdte Mike Martin szakosztályvezető, majd így folytatta: – A fiúk eredetileg szalézisek voltak, majd a BSK-ba kerültek, aztán a DVTK-ban folytatták, de olyan kézilabdázónk is akadt, aki már megjárta az NB I/B-t. A rajt előtt kimondtuk, hogy csak és kizárólag a bajnoki címben és a vele járó magasabb osztálybeli tagságban gondolkozunk, célunkat pedig valóra is váltottuk. Szerettünk volna százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodni, ez azért nem vált valóra, mert a Hevesi SE-től egy góllal kikaptunk. Így mérlegünkbe becsúszott egy vereség, de ennek nincs jelentősége, hiszen nagy fölénnyel, 7 pont különbséggel nyertük a sorozatot. A mezőnyt a játék minden elemében felülmúltuk, ráadásul az állóképesség szempontjából is elvittük a pálmát. Sokat, hetente háromszor, négyszer edzettünk, szemben a többi gárdával, melynek tagjai egyszer vagy kétszer tréningeztek, de olyan alakulat is akadt, amely gyakorlás nélkül, kizárólag a mérkőzésekre állt össze. 

Erős lesz a mezőny 

A szakosztályvezető közölte, hogy Diósgyőrött az összes, az eredményes szerepléshez nélkülözhetetlenül szükséges erőforrás – gondolt a tárgyi, a személyi és az anyagi eszközökre – rendelkezésükre áll. A puszta bennmaradástól többre vágynak, a negyedik–hetedik helyek valamelyikét akarják megszerezni. Óvatosak, hiszen a bombaerős mezőnyben lesz a Mezőkövesdi KC, a Debreceni EAC, a Nyírbátor és a Hajdúszoboszló is. A diósgyőrieknél az eddigi játékosok zöme lehetőséget kap az ismételt bizonyításra, a versenyhelyzet növelése érdekében azonban megerősítik keretüket. Az NB I/B-s szereplést egyelőre nem tűzik ki, erre elképzeléseik szerint két-három esztendő múlva gondolhatnak. 

Július végén 

Az NB II.-es küzdelemsorozat szeptember közepén kezdődik, a DVTK a Herman-gimnázium csarnokában vívja majd bajnoki összecsapásait, és edzésmunkáját is minden bizonnyal szintén ott végzi majd. Mike Martin elmondta, hogy az erőgyűjtést július végén kezdik.

A férfi bajnokság végeredménye

1. DVTK 20 19 – 1 693–36638 
2. Hevesi SE 20 15 1 4 511–474 31 
3. FC Hatvan Kézilabda 20 11 1 8 522–506 23 
4. SBS-Eger II. 20 5 – 15 463–551 10 
5. Gyöngyösi KK 20 5 – 15 422–579 10 
6. Tiszaújvárosi SC 20 4 – 16 376–511 8 
Bőcs KSC törölve 

Kézilabda: Molnár András az új vezetőedző

A tapasztalt, mesteredző végzettségű Molnár András veszi át a DVTK kézilabdacsapatának irányítását. Az 1993 óta edzőként dolgozó szakember a klub utánpótlását érintő szakmai munka kialakítását és működését is koordinálni fogja. 

– Óriási megtiszteltetésként ért a megkeresés – kezdte a tréner. – Kaptam az élettől egy új lehetőséget, hogy komoly rendszert építsek ki, mint ahogy a korábbiakban tettem Hajdúnánáson. Most talán minden idők legerősebb északkeleti bajnoksága következik, célunk a minél jobb szereplés lesz. Harcos és küzdő csapatot szeretnék a pályán látni, ezzel nagyon sokat el lehet érni.

(A borítóképen: A diósgyőri játékosoknak Mike Martin szakosztályvezető adta át az aranyérmeket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában