Öttusa

2022.06.23. 08:42

Guzi sereghajtóként kezd

A körvívást rendezték meg szerdán a törökországi öttusa-világkupa döntőjében.

ÉM

Forrás: MW

Az idei öttusavilágkupa-sorozat legjobb női és férfi sportolói vesznek részt a szerdán elkezdődött vk-döntőben, a török fővárosban, Ankarában. Nemenként 36-36 sportoló a világkuparanglista-helyezése alapján kapott meghívót a fináléra, azt figyelembe véve, hogy egy adott országból legfeljebb 3-3 öttusázó vehet részt a vk-sorozat döntőjében. Mivel az orosz és fehérorosz nemzeti szövetségek tagságát felfüggesztették, ezért a két ország sportolói nem állhattak rajthoz az idei világkupaversenyeken, így Ankarában sem képviseltethették magukat. 

A vk-finálé szerdán a rangsoroló vívással kezdődött, és ebben a nőknél a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka szerepelt a leggyengébben, a 35 asszójából mindössze 10-et nyert meg, ilyen mutatót mindössze egy hazai versenyző produkált. A további magyar indulók közül Gulyás Michelle 21 győzelmet aratott, Réti Kamilla pedig 20-at. Utóbbi a mai elődöntőt a B csoport 18 sportolója közül a 4. helyről kezdi, az A jelű mezőnyben Gulyás szintén innen, Guzi pedig holtversenyben az utolsó előtti, utolsó helyről, vagyis a 17-18. pozícióból. Ez utóbbi pedig nem sok jót ígér, a döntőbe jutás is bravúrnak számítana. Ugyanis ezt a csoportok első hét helyezettjein túl a mögöttük a legmagasabb pontszámmal záró négy versenyző érheti el. 

A férfiaknál Szép Balázs 15 asszót nyert, és az A csoport 11–15. helyéről, holtversenyben állva várja az elődöntőt. A B csoportban elődöntőző Bőhm Csaba 19 győzelmet ért el, és az 5-6. helyről kezdi a mai napot, a 13 szúrást bevitt Marosi Ádám pedig a 16. helyről.

(A borítóképen: Guzi Blanka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!