Labdarúgás

2022.05.11. 09:15

Megyei kupadöntő: az encsi és a felsőzsolcai labdarúgócsapat csap össze a dicsőségért

A Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága szerdán 17 órától rendezi meg a 2021/22-es évad ­B.-A.-Z. megyei kupa döntőjét a Tiszaújvárosi Sportcentrumban.

Molnár István

Forrás: Ádám János

Fotó: Ádám János

A végjátékba az Encs VSC és a BTE Felsőzsolca együttese került be. Előbbiek az Alsózsolcát (6–1), a Miskolci VSC-t (8–1), az Aszalót (3–0) és a Sajóbábonyt búcsúztatták korábban (3–0), míg a zsolcaiak a Harsányt (11–1), a Mezőcsátot (5–1), az Emődöt (6–2), valamint az Edelény-Borsodszer (3–3, büntetőkkel: 5–4) csapatát verték ki előzőleg.

– Amellett, hogy ezek a csapatok is már felkerültek az országos főtáblára, próbálunk nagyobb hangsúlyt, rangot adni a sorozatnak azzal, hogy rendezünk egy megyei kupadöntőt is – mondta az Északnak Sajti Viktor megyei igazgató. – A megyei I. osztályú egyesületeknek kötelező volt az indulás, a megyei II.-eseknek, illetve megyei III.-asoknak csupán ajánlott, így összesen 24 csapat kezdte meg a küzdelmeket, még tavaly augusztusban. A szándékunk az, hogy a következő szezonban már több klub vegyen részt a sorozatban, érjük el akár azt, hogy körülbelül 35-40 csapat kezdje el a kupát az első fordulóban. Az előző két kiírásban a vírushelyzet közbeszólt, korábban pedig nem külön, hanem mint Magyar Kupa-selejtező zajlott a sorozat, és egy alkalommal, a 2015/16-os kiírásban volt ennek döntője, mégpedig a diósgyőri stadionban.

Támogatók kerestetnek

A szerdai találkozót a nézők belépőjegy váltása nélkül tekinthetik meg Tiszaújvárosban. Fontos tudnivaló, hogy amennyiben 90 perc alatt nem derül fény a győztes kilétére, úgy 2x15 perces hosszabbítás következik, amennyiben ezután sincs meg a nyertes, büntetőrúgásokra kerül sor.

– Május 11-e kupanap, ekkor rendezik a Magyar Kupa aktuális sorozatának döntőjét is, a Ferencváros, illetve a Paks között Budapesten, a Puskás Arénában, úgyhogy jobb időpontot nem találhattunk volna a megyei fináléra – jegyezte meg Sajti Viktor. – Természetesen mivel hétköznap, elképzelhető, hogy lesznek hiányzók mindkét félnél, de két nagy múltú megyei csapatról beszélünk, ezért biztos vagyok benne, hogy mind az Encs, mind a Felsőzsolca mindent meg fog tenni a sikerért, bármilyen felállásban is szerepeljenek. A mérkőzés végén a győztes gárda kupát kap, és mindkét részvevő érmet kap, aranyat, illetve ezüstöt vehetnek át a csapatok képviselői. Van egy olyan elképzelésünk, mely szerint a jövőben szeretnénk majd támogatót, támogatókat találni az eseménynek, ami által további díjazásokra lenne mód.

Még egy meccs

Közben egy másik mérkőzést is rendeznek a megyében, mégpedig a Magyar Kupa 2022/23-as sorozatának megyei ötödik országos főtáblás helyéért játszik a Cigánd SE, valamint a Bőcs KSC csapata. Az összecsapás 17 órakor kezdődik a bodrogközi város létesítményében.

(A borítóképen: A Felsőzsolca [feketében] előrébb van a tabellán, mint az Encs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!