DVTK röplabda

2022.04.12. 07:29

Indul az alsóházi keresztjáték a rájátszásban

A Nyíregyháza vendégeként folytatja a rájátszást az élvonalbeli diósgyőri női röplabdacsapat.

BCS

Forrás: MW

A női röplabda Extraligában kedden megkezdődik a rájátszás második köre, a negyeddöntőben győztes csapatok az elődöntőben folytatják a küzdelmeket, az első fordulós csatározások vesztesei pedig az alsóházi keresztjátékban, az 5–8. helyért harcolhatnak. Ez utóbbi négy csapat közé tartozik a DVTK együttese is. A piros-fehérek az újabb körben a szomszédvár, a Fatum-Nyíregyháza ellen küzdenek a három nyert mérkőzésig tartó sorozatban. A szabolcsi gárda némi meglepetésre került az alsóházba, hiszen az alapszakaszban a 4. helyen zárt, ám a közvetlenül utána végzett 1. MCM-Diamant Kaposvár 3–1-es összesítéssel jobbnak bizonyult nála az elődöntőbe jutásért vívott ütközetekben. 

 

Mivel a Fatum-Nyíregyháza a bajnokság legjobbjai közé tartozik, így ők az esélyesei a DVTK elleni párharcnak, és ennek részeként a két csapat, ma 18 órakor kezdődő első összecsapásának is, amelyet a szabolcsi megyeszékhelyen rendeznek. 

 

A diósgyőri csapat az idei bajnokságban még nyeretlen, és azok után, hogy az alapszakaszban az utolsó helyen végzett, a rájátszást megelőző 14 fordulóban a legeredményesebben szerepelt SwietelskyBékéscsaba ellen negyeddöntőzött. Ez utóbbi során a három nyert meccsig tartó párharcot három vereséggel zárták, amiben nincs semmi meglepő, az viszont az, hogy hazai környezetben egy szettet nyerni tudtak a viharsarkiak ellen. Elsőként arról érdeklődtünk a DVTK vezetőedzőjénél, Leonidas Gaitanakisnál, hogy a Békéscsaba elleni játszmagyőzelmet egy jelzésnek tartja-e a tekintetben, hogy jó úton járnak. 

 

– Pontosan – felelte a görög edző. – Elégedett voltam az abban a párharcban a játékosok által mutatott teljesítménnyel. Ebben az időszakban a csapatépítés, a munkába állásom negyedik hetében jártunk, és sok dolgot végeztünk akkoriban is, de a játékosok százszázalékos teljesítményt nyújtottak, és ennek köszönhető, hogy egy játszmát el tudtunk csípni a nagyon jó erőkből álló Békéscsaba ellen. Ez a szettsiker megmutatta, hogy versenyképesek lehetünk, és az önbizalmaknak jót tett, nagyon bízom abban, hogy ennek jó hatása lesz a következő mérkőzéseken.. 
 

Meccsek nélkül 
 

A negyeddöntő utolsó mecscse és a mostani között 20 nap telt el, ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy mivel töltötte a DVTK a tétmérkőzések nélküli időszakot. 

 

– Nagyon nehéz egy ilyen periódus a játékosok számára, amikor sokáig nincs mérkőzésszituáció – mondta a DVTK női röplabdacsapatának vezetőedzője. – Ám a csapat nagyon motivált volt ebben az időszakban, mindenki keményen dolgozott, azon voltak a lányok, hogy a hiányosságokat pótolják. Változtatást hajtottunk végre a játékrendszeren belül, és az új szisztéma elsajátítására is sok energiát fordítottunk. A meccshiányt azzal igyekeztük pótolni, hogy a MEAFC-Miskolc NB I. ligás és az NB II.-ben szereplő férficsapatai ellen játszottunk, és ezúton is köszönjük nekik a közös munkát. 

 

A szakvezetőnek szóba hoztuk Szajkó Tímea újbóli csatasorba állítását. A 36 éves center a tavalyi évad végén ugyan elköszönt a csapattól, azzal, hogy befejezi pályafutását, ám néhány hete elhívták, hogy segítsen be az edzésmunkába, és ebből végül az kerekedett ki, hogy játékengedélyt kértek a számára, és így a bajnokság hajrájában a meccseken is bevethető lesz. 

 

– Minden döntés, amelyet Szabó Éva sportigazgatóval egyeztetünk, azt a célt szolgálja, hogy a csapat előrelépjen – mondta Leonidas Gaitanakis. – Szajkó Tímea segítségét azért kértük, mert centerposzton szerettünk volna jobb lehetőséget teremteni. Mint ismert: a bosnyák Jovic, akire centerként számítottunk, távozott tőlünk, Hollósira pedig tanulmányi okok miatt nem számíthatunk teljesen ezen a poszton. Emiatt jött jól, hogy Tímea igent mondott a felkérésünkre, hiszen ő egy nagyszerű ember, igazi közösségi egyéniség, egy tapasztalt sportoló, akinek remek a hozzáállása. Azt tapasztaltuk, hogy ez a kis kihagyás, amíg nem volt velünk, jót tett neki, visszatérését követően előnyére változott. Igyekszik mindig a lehető legtöbbet kihozni magából, és mi tulajdonképpen a visszacsatlakozása óta nem mint edzőpartner tekintünk rá, hanem mint teljes értékű csapattag. 

 

Felvetettük az edzőnek, hogy a rájátszás újabb körében sem a DVTK a párharc esélyese, hiszen ellenfele, a Nyíregyháza a bajnokság topcsapatai közé tartozik, függetlenül attól, hogy nem jutott be az elődöntőbe. És hogy mire számít ellenük a görög edző?

 

 – Fizikálisan és mentálisan a maximumot szeretnénk kihozni a játékosokból. Felkészültünk belőlük, és várjuk a párharcot. Úgy gondolom, hogy lehetnek részsikereink, amelyek összeállhatnak. Persze a Nyíregyháza potenciálja nagyobb, de nekünk arra kell törekednünk, hogy versenyképesek legyünk. Szembenézünk velük, hogy a meccs végén a csapatunkon belül egymás szemébe nézhessünk – mondta a diósgyőriek edzője, aki arra a kérdésre, hogy van-e olyan játékosa, akire valamilyen ok miatt nem számíthat, a következőt válaszolta: – Nincs ilyen. Mindenki részt vett az edzéseken, és maximálisat nyújtott, a játékosok jó formában és izgatottan várják a sorozatot. Úgy érzem, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy többet érdemel a csapat annál, mint az eddigi eredmények.
 

Női röplabda Extraliga, rájátszás az 5–8. helyért 
 

1. mérkőzés, április 12. (kedd), 18.00: Fatum-Nyíregyháza – DVTK 
2. mérkőzés, április 15. (péntek), 18.00: DVTK – Fatum-Nyíregyháza 
3. mérkőzés, április 19. (kedd), 18.00: Fatum-Nyíregyháza – DVTK 
4. mérkőzés, április 22. (péntek), 18.00: DVTK – Fatum-Nyíregyháza (ha szükséges) 
5. mérkőzés, április 25. (hétfő), 18.00: Fatum-Nyíregyháza – DVTK (ha szükséges) 
 

(A borítóképen: A Fatum az esélyes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!