Karate

2022.04.13. 08:19

Hárman tízet szereztek Lódzban

Kvalifikációs pontokat gyűjtöttek a miskolci karatékák a vb-re.

ÉM

Alig fejeződött be a korosztályos Európa-bajnokságra a kvalifikáció, már a világbajnoki részvételért gyűjtik a pontokat a karatékák. Három miskolci sportolónak sikerült a pontszerzés, amelyet a lengyelországi Lódz városában rendezett Harasuto Cup nemzetközi versenyen tehettek meg. 

 

A versenyt április 9–10-én rendezték meg, amelyre Tóth Vanda, Bérczes Botond és Elekes Máté versenyzők, valamint Pálinkás András és Kis Virág edzők utaztak. A Justitia Fuji-Yama SE mindhárom versenyzője pontszerző helyen végzett. Tóth Vanda az U21 női kata versenyszámban magabiztos versenyzéssel diadalmaskodott. Elsőként a Papuren formagyakorlattal 23 pontot szerzett, amivel csoportelsőként végzett. A döntőben a lengyel Prachnio Alexandra ellen az Anan Dait járta, amire 23,6 pontot gyűjtött, míg ellenfele 21,92 pontot. Vanda állhatott fel a dobogó legfelső fokára, amivel 5 pontot szerzett.
 

Csoportharmadikként 
 

Két versenyző szerzett kvalifikációs pontokat a junior fiú kata kategóriában úgy, hogy még nem töltötték be a 16. életévüket, de a kvalifikáció miatt már egy korosztállyal feljebb szerepeltek. Elekes Máté a 10 fős csoportból az Ohan Dai katára 22,04 pontot kapott, amivel csoportharmadikként jutott tovább. A 8 között 23,08 pontot kapott a Paikura, amivel a csoport 2. helyét szerezte meg, így bronzmérkőzéshez jutott. Az ukrán Semenenko Nikita 22,68 pontot, míg a miskolci sportoló a Papuren katára 21,8 pontot kapott, így Elekes Máté az 5. helyet szerezte meg az összesítésben, amivel 2 pontot szerzett a kvalifikációban. 

 

Bérczes Botond harmadikként mutatta be a formagyakorlatát a 10 fős csoportban. 24,54 ponttal értékelték a bírók, ami a 4. helyre és a továbbjutásra volt elég. A második körben 24,46 pontot kapott a Papuren katára, amivel a csoport 2. helyét szerezte meg, így ő is bronzmérkőzésre jutott. A lett Borins Ronalds ellen Botond a Suparinpeit járta, amire 23,14 pontot kapott, míg a lett fiút 22,5 ponttal értékelték. Ezzel Bérczes Botond bronzérmet és 3 kvalifikációs pontot gyűjtött.
 

Az eredmények
 

Junior fiú kata: 3. Bérczes Botond 
Junior fiú kata: 5. Elekes Máté 
U21 női kata: 1. Tóth Vanda 
 

(A borítóképen: A miskolci különítmény Lengyelországban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!