DVTK röplabda

2022.04.13. 08:11

Érvényesített papírforma

A Fatum-Nyíregyháza tegnap 3:0-ra nyert a Diósgyőr ellen az élvonalban.

MI

A női röplabda Extraliga rájátszásában az 5–8. helyért zajló párharc 1. mérkőzését vívta meg tegnap Nyíregyházán a DVTK alakulata. A nyírségiek érthetően nagyon csalódottak voltak, hogy nem jutottak be a legjobb négy közé, így aztán a szakmai vezetés elképzelése az, hogy legalább az ötödik pozíciót „megcsípjék” a bajnokság végén. A vendég diósgyőriek pedig szeretnék összerakni a játékukat addigra, amikorra kell, a véghajrára, amikor a bennmaradás kiharcolása lesz a tét.
 

Csupán két ember 
 

A Nyíregyháza ennek megfelelően nagyon komolyan beleállt a találkozóba, és 5–0-s állásnál máris időt kért a diósgyőriek vezetőedzője. Godó, illetve Cicic rontása jelentett két egységet a vendégcsapatnak, majd 8–2 után ismét előbbi ütött jól. Vasileváék tartották a különbséget (10–4), aztán Godó szerezte meg 3. pontját, Sylejmani pedig remekül blokkolt egy hazai akció végén. Lászlop volt ekkor a legeredményesebb a Fatumnál (már 4 pont), majd két jó Vajda-megmozdulás közé megint jutott egy Sylejmani-akció. Viszont 15–8-nál megint úgy látta Leonidas Gaitanakis, hogy mondania kell a tennivalókat a hölgyeknek, ugyanis együttese addig mindössze „kétemberes” volt. Oliveira Godót, Egri Kalmárt, Sitku Sylejmanit, a visszavonulása után visszatért Szajkó pedig Kiss E.-t váltotta, ám ez sokat nem használt (20–8). A sokkal nagyobb játékerőt képviselő nyírségi alakulat különösebb megerőltetés nélkül került előnybe (25–11).
 

Kihasznált fölény 
 

A második felvonásban, 2–0-t követően Kalmár sáncolt, kezdett ismét ellépni ellenfelétől a Nyíregyháza (5–2). Nem volt elégedett a feladásokkal a látogatók vezetőedzője, ami Kalmár–Sitku-cserét jelentett. Vajdáék zsinórban blokkoltak, Godó meg szépen ütött (10–5), ám 13–5-nél bele kellett nyúlnia a pályán zajló eseményekbe a DVTK trénerének. Viszszajött Kalmár, aztán ismét lehetőséget kapott Egri, azonban csak nem akart összeállni a játék, igaz, a Fatum nagyon keményen kihasználta fölényét és a vendégek hibáit (19–7). A szabolcsiak a biztosabbnál is biztosabban haladtak előre, és 17 perc alatt ezt a szettet is megnyerték (25–9). Az addig látottak alapján arra lehetett fogadni, hogy a harmadik játszma lesz az utolsó ezen a délutánon a Continental Arénában.
 

Rá sem lehetett ismerni 
 

Csakhogy: összekapta magát a Diósgyőr, addig nem látott arcát mutatta, így 1–7-nél Sasa Nedeljkovic kért pihenőt. 4–8-nál a másik oldal tette ugyanezt, az egyenlítést Vasileva pontja jelentette (10–10). Oliveira ász szervával jelentkezett, a 12. egység azt mutatta, mindenképpen ez lesz a vendégcsapat legjobb szettje. 13–12- nél a DVTK vezetőedzője avatkozott közbe, és együttese remekelt (14–15). Szinte rá sem lehetett ismerni Baidiukékra (17–17), aztán rosszkor jött Sylejmani két rontása. A hajrában jobban koncentrált a házigazda, amelynek ezúttal igencsak meg kellett küzdenie a Diósgyőrrel (25–20). 

 

Az egyik fél 3. sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Fatum-Nyíregyháza javára. A két csapat pénteken Miskolcon újra találkozik.
 

Fatum-Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 (11, 9, 20) 
 

Nyíregyháza, 150 néző. V.: Soltész, Jámbor. 

Fatum-Nyíregyháza: Radonjic 6, VASILEVA 18, LÁSZLOP 10, Bodovics 8, VAJDA 14, Cicic 5. Csere: Tóth F. (liberó). Edző: Sasa Nedeljkovic. 

DVTK: Kalmár 1, Kiss E. 2, Kuzelová, Godó 4, Baidiuk 6, SYLEJMANI 9. Csere: Kundrák (liberó), Balogh (liberó), Oliveira 2, Egri 1, Sitku, Szajkó 2. Edző: Leonidas Gaitanakis. 

Sasa Nedeljkovic: – Az első két játszmában visszaköszönt az elmúlt két hét munkája. Fegyelmezettek és pontosak voltunk, ezt követeltem meg edzésen is. A harmadik szettet sok hibával indítottuk, de utána helyreállt a játékunk. A sorozatok első meccse mindig a legnehezebb, ezért is örülök, hogy nagy energiával játszottunk. 

Leonidas Gaitanakis: – Meglepetés, hogy a Nyíregyháza ellenünk játszik, mert erős csapat, tapasztalt játékosai vannak. Mi nem tudunk ilyen szinten játszani, de megpróbáljuk felvenni a harcot. A harmadik szettben jó ritmusban játszottunk, taktikailag rendben voltunk. Ez jó teszt a következő, számunkra legfontosabb párharcra. 

 

(A borítóképen: Baidiuk (17) 6 pontot szerzett a tegnapi találkozón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!