DVTK

2022.04.28. 07:33

Benczés Miklós már nem sportigazgató

A DVTK NB II.-es labdarúgócsapatánál ezúttal vezetői poszton történt változás.

Berecz Csaba

A Diósgyőri VTK szerdán közleményben jelentette be, hogy Benczés Miklós, az NB II.-es labdarúgócsapat sportigazgatója ebbéli beosztásában nem folytatja a munkát. A klub által kiadott közlemény szerint a sportvezető két hete mondott le posztjáról. Mindez dr. Magyar Mátyás nyilatkozatában szerepel, a DVTK honlapján megjelent cikkben. Mint ismert: dr. Magyar Mátyás – a cégbírósági dokumentumok szerint – 2021. január 15-én a Borsodi Sport Holding Kft. révén, annak többségi tulajdonosaként szerezte meg a DVTK labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft.-t birtokló Borsodsport Invest Kft.-t.

Maradt két hetet

A tulajdonosi jogok képviselőjének nyilatkozata szerint Benczés Miklós akkor mondott le a sportigazgatói posztról, amikor Kondás Elemér távozott a klubtól, és Magyar Mátyás kérésére, az operatív ügyek intézése miatt maradt még két hetet.

Kondás Elemért április 8-án mentették fel a munkavégzés alól (vagyis 19 nappal a Benczés Miklóssal kapcsolatos hír megjelenése előtt), és szerződésének felbontásáról azóta sem számolt be a DVTK, ahogy arról sem, hogy korábbi segítője, Igor Bogdanovic sem végez már edzői feladatokat a piros-fehéreknél.

Egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hogy a lemondás után marad-e a klub kötelékében, valamilyen más pozícióban Benczés Miklós, mert erre a közlemény nem tért ki. Szerettük volna erről megkérdezni Magyar Mátyást, de nem sikerült elérnünk, míg Benczés Miklós nem kívánt erről nyilatkozni, megkeresésünkre annyit mondott, ha beszélne is felmondásának okáról, az csakis azután lenne, hogy véget ér a bajnoki idény.

Az Észak-Magyarország értesülése szerint Benczés Miklósnak a közeljövőben nem kell részt vennie a klub napi munkájában, vagyis valószínűleg szerződésbontásra kerül(t) sor a felek között.

A DVTK közleményében az új sportigazgató személyéről sem esett szó, de nem zárható ki, hogy ezt a posztot az Eger SE NB III.-as labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság jelenlegi ügyvezető igazgatója, Farkas Balázs egykori magyar válogatott, NB I.-es labdarúgó (aki többek között a Videoton és az Újpest középpályása is volt) kapja meg.

Benczés és a DVTK

A távozóban lévő sportigazgatónak ez volt az ötödik etapja a DVTK-nál. 2002-ben Pajkos János vezetőedző mellett, az akkor másodosztályú felnőttcsapatnál kezdett dolgozni pályaedzőként, majd innen a megye I.-es Arnót csapatához vezetett az útja, ahonnan a DVTK utánpótlásedzőjének tért vissza. Ezt egy újabb megye I.-es állomása követte a Hejőcsabánál, aztán megint a DVTK utánpótlás jött, majd innen, amikor ismét Pajkos János lett a csapat szakvezetője, 2006-ban másodszor is a diósgyőriek felnőttcsapatának öltözőjébe vezetett az edzői pályája. Egészen 2012 tavaszáig volt az első csapat edzője, a 2008/2009-es évadban két meccs erejéig megbízott vezetőedzőként irányította NB I.-es bajnokin a piros-fehéreket, majd 2010-ben a tavasz utolsó négy meccsén az élvonalból az NB II.-be zuhanó DVTK első számú edzője lett. Egy évvel később az ő irányításával tért vissza a csapat az élvonalba, és az elmúlt időszakban azon dolgozott, hogy ugyanezt sportszakmai vezetőként is elérje a jelenlegi NB II.-es gárdánál.

Harmadszor

Benczés Miklós harmadszor akkor tért vissza Diósgyőrbe, amikor 2012-es távozása után három évig előbb a Puskás FC-nél, majd 2015 őszén a Mezőkövesd Zsóry FC-nél volt szakvezető. 2016 januárjában a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia igazgatójának nevezték ki, de hamarosan megkapta a sportigazgatói posztot is, Árki Gábor távozása után, még ugyanezen év februárjában. 2017 nyaráig volt a kettős poszton Benczés Miklós, aki sportigazgatói feladatait az akkori vezetőedzőnek, Bódog Tamásnak adta át, majd egy év múlva, elfogadva a Puskás AFC újabb hívását, a felcsúti csapathoz szerződött vezetőedzőnek. Innen tért vissza negyedszer a DVTK-hoz, 2019 januárjában, regionális szakmai igazgatónak, majd ugyanezen év szeptemberében, Tajti József sportigazgató távozását követően kapta meg a megüresedett posztot, aminek a teendőit szerdáig látta el.

A közlemény

A DVTK honlapján

Lemondott posztjáról Benczés Miklós sportigazgató címmel a következő közlemény jelent meg: „Lemondott Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója, amit a klub vezetősége elfogadott. A szakember karrierje során másodszor töltötte be a diósgyőri labdarúgócsapatnál ezt a posztot, 2019 őszétől mostanáig. 

– Kondás Elemér korábbi vezetőedzőnk távozásával egy időben mondott le posztjáról Benczés Miklós, én kértem, hogy az operatív ügyek intézése miatt maradjon még két hetet – mondta dr. Magyar Mátyás, a DVTK többségi tulajdonosa. – Köszönöm Miklós munkáját, sajnálom, hogy így alakultak az események. Bővebb elemzésbe viszont csak a szezon végeztével szeretnénk belemenni, hiszen a csapat számára még elérhető a kitűzött cél: a feljutás az OTP Bank Ligába.” 

(A borítóképen: Benczés Miklós távozott. Fotó: ÉM-archívum)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!