Rali

2022.03.19. 07:30

Tempó és küldetéstudat

A szezonnyitó Salgó Rallyn a pályákon bizonyítana, egyébként a biztonságos közlekedés mellett kampányol Hoffer Zsolt.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Hoffer Zsolt példája bizonyítja, hogy a versenyzés és a közlekedésbiztonság könnyedén összeegyeztethető. Idén is folytatódik ugyanis az a kampány, amely a biztonságos és szabályos közúti közlekedésre hívja fel a figyelmet. Nem csupán szavakkal, hanem sokkal szélesebb körben. A Salgó Rally szervizparkjában március 26-án, is várják az érdeklődőket. Hoffer Zsolt eközben a gyorsasági szakaszokon bizonyíthat.

 

– Természetesen jó lesz már ismét versenyautóban ülni, hiszen nagyon szeretjük ezt a sportot – jelentette ki Hoffer Zsolt. – A tavalyihoz képest annyi változás lesz, hogy navigátorként idén Czézinger Kristóf segíti a munkámat. A Szilveszter Rallyn ültünk először együtt, és szerencsére minden jól működött. Biztos vagyok benne, hogy ez a bajnoki futamokon is így lesz. Remélem, hogy sikeres időszak előtt állunk egy olyan kategóriában, amely hazai és nemzetközi szinten is egyre inkább fejlődik. Tavaly még egy kicsit lendület autónak éreztem a Rally3-as Fiestát, ez azonban mostanra megváltozott. Nagyon jó vele versenyezni, bízom benne, hogy a többiekkel jó csatákat vívunk majd a magyar bajnokságban.

 

Változott a helyzet

 

Ahogy a zöld lámpát megkapja, Hoffer Zsolt rápattan a gázpedálra. A gyorsasági szakaszok célja után azonban betartja azokat a szabályokat, amelyek a közúti közlekedésre vonatkoznak. A kampány nagyköveteként úgy érzi, hogy példát kell mutatnia a versenytársak és a közönség számára.

 

– A hazai rali futamokon ebből a szempontból rengeteget változott a morál, természetesen pozitív irányba – árulta el a tapasztalatait Hoffer Zsolt. – Nekem is volt olyan helyzet, amikor az etapon késésben voltunk, de inkább vállaltuk a büntetést és annak a következményeit, minthogy vétsünk a sebességhatárok ellen. Úgy éreztem, hogy nekem ez nem fér bele, és szerencsére egyre többen gondolják így. Nekünk ugyanis élen kell járni, hiszen ha a versenyző nem így tesz, akkor a nézőktől, a szurkolóktól sem várhatjuk el. Szerencsére a rendezvényeken nagyon sokan látogatnak meg minket. 2021-ben több mint 10 ezren voltak kíváncsiak a programunkra, ami komoly számnak tekinthető. A pozitív visszacsatolások pedig tovább ösztönöznek minket. Természetesen a Salgó Rallyn is jelen leszünk, úgyhogy mindenkit várunk szeretettel. Március 26-án szombaton a szervizpark szomszédságában, Salgótarján Főterén színes programokkal készülünk, amely játékos formában segít bemutatni a helyes és szabályos közúti közlekedést.

 

A Salgó Rally 2022 programja

 

Rally1, Rally1-ORC

Március 25., péntek
Adminisztratív átvétel
08:00 – 10.00 Salgó Vagyon Székház
Technikai átvétel
16:00 – 21.00 Nógrád Megyei Közlekedési Hatóság
08:00 – 20:00 Pályabejárás

Március 26., szombat
Gyorsasági szakaszok
8:04, GY1 – Salgótarján – Kazár – Vizslás/1
8:37, GY2 – Bátonyterenye – Szuha – Mátraalmás/1
9:45, GY3 – Cered – Tótújfalu – Zagyvaróna/1
11:11, GY4 – Salgótarján – Kazár – Vizslás/2
11:44, GY5 – Bátonyterenye – Szuha – Mátraalmás/2
12:52, GY6 – Cered – Tótújfalu – Zagyvaróna/2
14:18, GY7 – Salgótarján – Kazár – Vizslás/3
14:51, GY8 – Bátonyterenye – Szuha – Mátraalmás/3
15:59, GY9 – Cered – Tótújfalu – Zagyvaróna/3
16:40, Céldobogó – Salgótarján, Kisfőtér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!