Karate

2022.03.01. 15:00

Elindult a kvalifikáció az Európa-bajnokságra

A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok adott otthont az idei év első versenyének, amely a júniusi korosztályos Európa-bajnokságra való kvalifikáció első állomása is volt egyben. 

A miskolci Justitia Fuji-Yama SE karatékái ennek megfelelően igyekeztek felkészülni a Tatami Kupára, amelyen 15 ország közel 1000 sportolója vett részt. A versenyzőket Pálinkás András és Kis Virág kísérte el a megmérettetésre edzőként. A kadetkorosztályban voltak érintettek a miskolci sportolók a kvalifikációban, ahol Bérczes Botond és Elekes Máté lépett tatamira. Mindketten magabiztosan jutottak tovább az első csoportkörből, előbbi az 1. helyen, utóbbi a 2.-on. A második fordulóban már a hely­osztókra való továbbjutás volt a tét. Botond a döntőbe verekedte magát, Máténak ezúttal sajnos nem sikerült az éremmeccs, így az előkelő 7. helyen zárta a versenyt. Bérczes Botond végül megszerezte az ezüstérmet, amivel kvalifikációs pontokat is gyűjtött. A junior fiú kata versenyszámban már korábban lezárult a kvalifikáció, de itt is volt indulója az egyesületnek Suszterics Gergő személyében, aki a 3. helyet szerezte meg. Az U21 női kata versenyszámban már biztos Eb-induló a justitiás Tóth Vanda, de az idei első versenyt ő sem hagyta ki. Vanda az 5. helyen zárta a megmérettetést. 

 

(A borítóképen: Bérczes Botond második lett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!