Vegyész RC

2022.02.19. 18:19

A saját játékukat hoznák

Vasárnap a dunaújvárosi csapat lesz a Vegyész RC ellenfele, hazai környezetben.

MI

Fotó: Ádám János

Múlt vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika a MAFC-BME vendége volt a fővárosban a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában. A hazaiak végig jobban röplabdáztak, így megérdemelt győzelmet arattak (3:0). Tompán teljesített ezen a délután a Vegyész, így a MAFC oda-vissza legyőzte a bajnokságban. Önmagában nem is ez lenne a probléma, hanem az, hogy ennek köszönhetően a budapestiek megelőzték a Barcikát a táblázaton, jelenleg ők a harmadikok, 19 ponttal, a VRCK pedig negyedik, 18 egységgel. 

 

– Meglepett ez teljesítmény, mert előtte hétről hétre jól játszottunk – közölte Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Persze, volt bennem egy olyan érzés, hogy jobb szakasz után jöhet egy gyengébb mérkőzés, a pozitívum, hogy pontosan tudjuk, hol és miért úszott el a múlt heti találkozó. Az előző vasárnap egy tipikusan olyan nap volt, amikor semmi sem jött össze, de megbeszéltük a történteket, és levontuk a következtetéseket. Amit leginkább sajnálhatunk, az az, hogy a második helyezett Kaposvár 3:0-ra kikapott a Kistexttől, tehát ha mi nyertünk volna Budapesten, akkor egy pontra megközelítettük volna a somogyiakat... Az alapszakasz utolsó három mérkőzésén a tabella második felében álló együttesekkel fogunk megküzdeni, és ugyan egyik mérkőzés sem lesz egyszerű, van, lesz sanszunk visszavenni a harmadik pozíciót.

 

Beküldte a kezdőket 

 

 

A vasárnapi ellenfél (kezdés: 17 órakor a Don Bosco Sportközpontban) újvárosiaknál az előző ősszel járt a Vegyész, azt követően, hogy Ausztriában vívott meg nemzetközi kupameccset, és akkor csak nagy csatában tudott nyerni 3:1-re. 

 

– Úgymond nem a sztenderd csapattal kezdtük azt a mérkőzést, de simán hoztuk az első szettet, 25:9-re – emlékeztetett Toronyai Miklós. – Aztán érthetetlen módon hullámvölgybe kerültünk, befeszültünk, görcsössé vált a játékunk, az Újváros egyenlített, és be kellett küldeni a kezdő játékosokat. Igaz, hogy utazásból érkeztünk a mérkőzésbe, de akkor sem értettem az első szett utáni formahanyatlást. A Duna-partiaknál van sérült, Kecskeméti Bálint, ugyanakkor decemberben igazoltak két légióst, egy szélső ütőt, illetve egy átlót, akik szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat. Azonban úgy érzem, amennyiben hozzuk a saját játékunkat, akkor baj nem lehet. A mi keretünkben betegség miatt egy-két játékos szereplése kérdéses.

 

 

A kupadöntőről

 

Ismert, hogy a Vegyész RC a 2021/2022-es Magyar Kupa sorozatban kivívta a döntőben való szereplés jogát, azok után, hogy túljutott a GLP Nyíregyháza (nyolcaddöntő), a MAFC-BME (negyeddöntő) és a Fino Kaposvár (elődöntő) csapatán. A finálét március 13-án, vasárnap rendezik. 

 

A műsor: 

 

Bronzmérkőzés, 15.30: Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 

Döntő, 18.30: Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!